• Vérzés zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! 42 éves vagyok. Legutóbbi menstruációm 23 napja tartott, ezért az orvosom napi 2*5 mg norculut tablettát írt fel, amit 20 napig kell szednem. Az ultrahangon 10 mm nyálkahártyára mondta, hogy ez nagyon vastag, a következő menstruáció után meg kell nézni ismételten. Az a problémám, hogy 1 hete szedem a norculutot de továbbra is pecsételő vérzésem van, napi szinten, a gyógyszer nem szüntette meg teljesen. Ez normálisnak számít hogy a norculut mellett nem múlt el a vérzésem? Az orvosom 3 hét szabadságra ment, folytassam a gyógyszer szedését, vagy menjek vissza másik orvoshoz? Köszönöm Enikő

        Dr. Kiss György válasza a Vérzés zavar. témában

        Tisztelt Hölgyem ! Kérem, folytassa 20 napig a Norcolut szedését, utána hagyja abba. A therápia lényege, hogy a Norcoluttal mesterséges hormonszintet létesitünk a vérban, majd a tabletta szedését követően- ahogy a hormon kezd kiürülni a szervezetből a méhnyálkahártya is leválik és távozik a 10mm-s nyálkahártya. Gondolom, kezelőorvosa ezt követően készül UH vizsgálatot végezni. Gyógyszermentes időben javasolnám a hormonpanell meghatározást / agyalapi mirigy hormonszint, petefészek hormonok /. 42 éves korban előfordulhat, hogy nem minden ciklusban érik meg petesejt, középidőben nincs petesejt kilökődés-igy az anovulatiós ciklus ideje is lerövidül. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. augusztus 15., 22:16; Megválaszolva: 2019. augusztus 19., 09:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: