Változókor

Tisztelt Doktor Úr! 50 éves nő vagyok , a tavalyi évben 2 alkalommal kaptam depo-provera injekciót a bő vérzésem rendezésére (május,augusztus) , amit curet előzött meg. Szeptember óta meg is szűnt a menstruációm. Pár napja azonban ismét elkezdtem vérezgetni , amit ugyan olyan mellfeszülés és derékfájás előzött meg , mint régen , de ez annyiban más, hogy enyhén szinte csak wc használatkot (rózsaszín vér) ürül , tisztasági betét elegendő. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges hogy újból visszatér egy év után a menstruációm, okozhatja e ezeket a depo provera. Nemrégen voltam Uh vizsgálaton, akkor a nyálkahártya normális volt. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Változókor témában

Tisztelt Hölgyem!

Az ultrahang vizsgálat helyes lépés volt, de ezt ki kellene egésziteni egy hormonpanell vizsgálattal is, mely felvilágositást adhatna a petefészkek és az agyalapi mirigy aktuális hormonszintjeiről és ennek ismeretében lehetne dönteni a további kezelésről .

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2019. augusztus 02., 17:19; Megválaszolva: 2019. augusztus 02., 22:02
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Változó kor
Jó napot kívánok! Arra lennék kíváncsi, hogy mikortól kezdődik a változó kor és miután megszűnt a menstruáció kell-e védekezni együttlét...
Változó kor?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Április végén voltam egy egészségügyi küreten mert 1 év után vléreztem. A leletem jó hormonális probléma volt. Ma...
változó kor?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 49 éves nő vagyok, menstruációs problémában szeretnék választ kapni Öntől. Márciusban méhkaparásom volt elhúzódó...
Missed ab, szövettan
Fogamzásgátlás 50 év felett