• Változókor

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 50 éves nő vagyok , a tavalyi évben 2 alkalommal kaptam depo-provera injekciót a bő vérzésem rendezésére(május,augusztus), amit curet előzött meg. Szeptember óta meg is szűnt a menstruációm. Pár napja azonban ismét elkezdtem vérezgetni , amit ugyan olyan mellfeszülés és derékfájás előzött meg , mint régen , de ez annyiban más, hogy enyhén szinte csak wc használatkot (rózsaszín vér) ürül , tisztasági betét elegendő. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges hogy újból visszatér egy év után a menstruációm, okozhatja e ezeket a depo provera. Nemrégen voltam Uh vizsgálaton, akkor a nyálkahártya normális volt. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a Változókor témában

        Tisztelt Hölgyem ! Az ultrahang vizsgálat helyes lépés volt, de ezt ki kellene egésziteni egy hormonpanell vizsgálattal is, mely felvilágositást adhatna a petefészkek és az agyalapi mirigy aktuális hormonszintjeiről és ennek ismeretében lehetne dönteni a további kezelésről . Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. augusztus 02., 17:19; Megválaszolva: 2019. augusztus 02., 22:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: