• Decopeptyl depot

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Köszönöm szépen a válaszát megkaptam endometriózis ügyben kerestem. Gyermeket már valóban nem tervezek. A decopeptyl depot injekciót írták fel amit egyik orvos javasolt a másik nem. A mellékhatásait nézve elég ijesztő számomra de értem hogy valamilyen kezelés szükséges műtét után is. (Endometriózis) Az injekció beadásáról szeretném kérdezni mármint hogy mikor kell beadni a menstruációhoz képest. Azért Öntől kérdezem mert ezt nem mondták és szerintem Ön hamarabb válaszol minthogy időpontot kapjak az orvostól és az is sokat jelent nekem hogy Ön is Nő. Esetleg ha van még valami amit erről az injekcióról tudnom kellene megköszönném ha megírná. Köszönöm előre is!

        Dr. Farkas Ágnes válasza a injekciós kezelés témában

        Kedves Hölgyem! Az injekció beadása ciklustól független, nem kell semmihez sem igazítani, igazából az a szerencsés, ha műtétet követően mihamarabb beadják. A hatásai persze lehetnek rámisztőek, hiszen a klimaxhoz hasonlatos tünetek jelentkeznek, elmaradnak a vérzések (ha nem is az első, de a masodik injekció után már biztosan). Ettől azért ne féljen, mert ez mind átmeneti változás csupán, ameddig kapja a kezelést. Amikor lejárnak az injekciók (leggyakrabban 6 hónap), kb. 2-3 hónap után helyreállnak az addigi változások, tehát arra kell koncentrálnia, hogy a panaszok mind átmeneti jellegűek, emellett gyógynövény alapú készítményekkel menet közben tudjuk enyhíteni a tüneteket. Üdv.: Dr. Farkas Ágnes


        Kérdés: 2018. december 14., 19:15; Megválaszolva: 2018. december 27., 20:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: