Nőgyógyászati problémák

Tisztelt Doktor Úr! Tavaly májusban szültem császármetszéssel. Január óta nagyon erős a menstruációm, folyamatos hasi fájdalmaim vannak (menzesztől függetlenül) . Elkezdett a nyakam, a hasam és a mellkasom szőrösödni. Erősen izzadok is. Márciusban volt egy nagyon korai vetélésem ekkor 22 napig véreztem, de senki nem foglalkozott vele9. 2 hete felkerestem a nőgyógyászom az ultrahangon 13mm-es centrális foliculus subcorticalisan apró tüszők láncolatát látta. Elküldött endokrinológushoz illetve hormonvizsgálatot kért. A 3. napi vérvételen a progeszteron szintem 15.69, az FSH 3.8, az LH 3.4, az ösztradiol 359.2, prolaktin 178.1 DHEA-S 8.6, tesztoszteron 0.9, FT4 14.26, FT3 4.96, TSH 1.670, GFR-EPI 90 fölött, D-vitamin 74.02. Úgy tudom ez a progeszteron értek a ciklus elején magas. Mitől lehet ez? A 22napon megyek újabb vérvételre. A menstruációm most is nagyon erős, 7. napja tart, 5.-6.napon éjjel is többször cserélnem kellett illetve alvadt vérdarabkák vannak benne kisebb nagyobb egyaránt (de ez többször előfordult már) . Mind két nagymamám méhnyakrákos volt. 3 éve egy 6cm-es savós cisztát távolítottak el a bal petefészkemből. Mégis mitől lehetnek ezek a gondok? Már nagyon aggódom, de a dokim eddig semmit se mondott. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza hasi fájdalom, hormonális egyensúly témában

Kedves Hölgyem!

Önnek nagy valószínűséggel hormonális problémája van. Azt kell tudni, hogy mi most a terve, hiszen márciusban vetélése volt, de a tavalyi májusi császármetszés után kicsit többet jó lenne várnia egy újabb terhességgel. Általában másfél év várakozás javasolt.

Mindemellett ha rendszeresen jár rákszűrésre, semmi okunk, hogy méhnyakrák miatt izguljunk. Ha olyan nagy lenne a baj, az egy nőgyógyászati vizsgálat során kiderülne.

A hormonszinteket az adott labor referenciaértékei és a kapott számok mértékegységei nélkül igen nehéz elemezni. Nagyvonalakban annyit mondhatok, hogy ha a ciklus elején magas a progeszteron szintje, akkor nagy valószínűséggel egy ritka eltérés van Önnek, mégpedig az, hogy a sárgatestje nem szívódik fel tökéletesen a ciklus végén. Ha Önnek valóban hormonális problémája van, annak megfelelően kell a kezelést kitalálni, hogy mik a tervei. Ha kisbabát szeretne, akkor érdemes lenne a petesejtérést és a teherbeesést segíteni, ha nem szeretne babát, akkor más módszert kell választani. Az ultrahang lelete alapján az is szóba jön, hogy nincs rendszeres peteérése, de ezt korrekten csak kivizsgálás után lehet megállapítani.

Remélem kicsit segített amiket összeszedtem Önnek. Ne pánikoljon, mindenkeppen megoldást kell találni a problémára, és mindenképpen kérje orvosát, hogy menet közben is ossza meg a gondolatait, mondja el, mit vizsgálnak éppen.

Még egy dolog. Ha több, mint 10 napig tart egy vérzés, vagy a 6-7 nap után is bő, mindenképpen forduljon orvoshoz, mert vérszegénység alakulhat ki, és ezt soron kívül el kell látni.

Üdv.: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2018. június 18., 21:12; Megválaszolva: 2018. június 26., 10:31
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
abortusz utan
Jónapot! panaszom a következő lenne, aprilis 12.én volt terhesseg megszakításom, verzes szinte masnapra elmult, de mivel fajt a hasam, lazam nem volt...
Erős görcsök
A menstruációm sosem volt a legstabilabb. Kivéve mikor fogamzásgátlót szedtem. De tavaly júniusban volt egy egészségügyi kaparásom, ebből...
Felvagyok fazva
Olyan kerdesre keresek valaszt hogy felvagyok fazva mar egy hete legalabb es kesik a menstruaciom! Nagyon ritkan szokott kesni legutobb 4 honapja mikor...
Nőgyógyászat vagy urológia
Tisztelt Webbeteg! Évek óta vannak hasi és deréktáji/keresztcsont körüli fájdalmaim. állandó puffadás, főleg jobb alhasi, jobb bordaív alatti...
Hasi fájdalom
Kedves Doktorúr! Két és fél éve folyamatos hasfájdalmam van.Szinte folyamatos betegállományba vagyok.Fél év után endometriózist...