Menses alatt végbél fájdalom- hátrahajló méh?

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Tini korom óta rendkívül erős, fájdalmas a menstruációm. (1, 5-2 óránként kell tampont cserélnem) Jellemzően a mensesem 2. napja a legerősebb és az alhasi görcsök, végbélbe irányuló szúró, görcsös fájdalom is ekkor jelentkezik. Tini koromban is jelntkezett nagyon ritkán ez a végbél diszkomfort érzet, de az utóbbi 1 évben minden hónapban ezt tapasztalom. Ülőmunkát végzek, melyben igen hátráltat ez az egész napos kellemetlen nyomás, székelési inger, kiegészülve a pár másodperces erős görcsökkel. Utána olvastam, hogy mi okozhat ilyen menseskori végbél fájdalmat és legtöbbször az endometriózissal hozzák összefüggésbe. Megemlítettem a nőgyógyászomnak az aggodalmaimat, megvizsgált és a hüvelyi ultrahangon ő is "mintha látott volna endometrikus plakkokat" a hüvely és a végbél között. Azt mondta várjunk 2 hónapot majd menjek vissza és újra megvizsgál. A következő alkalomra azonban már elfelejtette ezt az ígéretét. Hátrahajló méhem van, de úgy tudom ez nem egy kóros elváltozás.. Korabban nem volt komolyabb nőgyógyaszati problémám, se beavatkozásom. A mensesem a fájdalmak ellenére rendszeres és a szexuális együttlétekkor sem lép fel fájdalom. Viszont ez a bizonytalanság megőrjít. Azt szeretném kérdezni, hogy ön szerint okozhat végbélbe irányuló fájdalmat menseskor a hátrahajló méhem? Vagy a tüneteim inkább az endometriózis felé terelik a gyanút? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza fájdalom, endometriozis témában

Kedves Kérdez! Tünetei sajnos valószínűsítik az endometriózist amire panaszai enyhítésére ma már korszerű gyógyszerekkel is rendelkezünk. Pontos ultrahangos kivizsgálás után eldönthető, hogy az endometriotikus területek esetleg laparoszkópos modern műtéti technikával elérhető helyen vannak-e, mert akkor egyszerű műtét szóba jön ebben rutinos intézményben. Már bármelyik hormonális fogamzásgátlónak javítania kéne panaszain.

Kérdés: 2016. október 28., 22:04; Megválaszolva: 2016. november 07., 17:31
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fájdalom orgazmuskor, csiklóból...
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Pár hete orgazmus alkalmával fáj a csiklóm és ezt a köldökömig érzem. Ma voltam orvosnál és azt mondta krónikus...
Felsérthetett a Nőgyogyászom?
Üdvözlöm. Február 21-én voltam nőgyogyásznál rákszürésen, a kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e az, hogy a nőgyogyászom felsértette a...
Miert faj es ég?
Üdvözlöm! 3honapja volt csaszarmetszesem. Azota ha egyutt vagyok a férjemmel borzsztoan faj es ég, meg utanna is kb fel óráig. Kipróbáltam a Genia 92...