Nem a menzeszem alatt kezdtem el szedni a Symicia nevű fogamzásgátlót. Mi a teendő?

A fogamzásgátlót nagyjából 2 hónapja szedem, szünetet kellett tartanom egy másik gyógyszer miatt..mert késleltette a barnázást és a menstruáció megjövetelét... 72 órás Ellaone tablettát kaptam, mert a második levél első szemét később vettem be mint 12 óra és együtt voltam rá pár nappal a barátommal a peteérésem környékén ezért is láttam jónak a 72órás tabletta alkalmazását, és mikor újra megjött rutin szerűen megvártam a 7. napot.. Jelenleg nem tudom hogy ez így helyes volt-e vagy a menstruáció első napján kellett volna.. már a 10. szemnél járok.. Mit tegyek abbahagyjam? Vagy Folytassam és megjön az utolsó tabletta után? És ha meg is jön, akkor mikor vegyem be újra a tablettát?:/ Válaszát előre is köszönöm Doktor Úr!

Dr. Szalóczy Péter válasza Tabletta vétség témában

Kedves Kérdező! Ha lehet, mindig tartsa be a három hét szedés, egy hét szünet ritmust. Most is, hogy kissé késve újra kezdte, ha a szünetben lezajlik a vérzés, minden rendben van. Ha késne, várjon 3-4 napot és végezzen megnyugvása érdekében első reggeli vizeletből terhestesztet. Ha várhatóan negatív lesz, egy hét után indítsa el a következő tablettás korszakot.

Kérdés: 2016. június 10., 19:26; Megválaszolva: 2016. június 11., 12:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
fogamzasgatlo
Tisztelt Doktor Ur Egy fontos kerdesem lenne Tri Regol 21+7 tablettaval kapcsolatban. Figyelmetlen voltam par napja es 1 nap 2 szem feher szinu tablettat...
Vérzés oka?
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy közti vérzésről van-e szó? Pénteken a gyógyszerszedés 8. napján vírusos-hasmenéses járványt...
Mennyire kell aggódnom petefészekrák...
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger