Kulombozo diagnozisok

Jó napot. Laura vagyok. A tortenetem elegge ijeszto. Angliaban dolgozom, es egy evvel ezelott veszitettem el a kisbabam...sajnos a korhaz hanyagsaga miatt, mivel, amikor verezni kezdtem es hivtam a mentoket, azok 4 ora mulva erkeztek meg tobbszori hivas utan. A korhazban tovabbi ket orat ultettek egyik szekrol a masikra, a kesobbiekben mindossze annyibol allt az ellatasom, hogy vert vettek valamint szo szerint csak bekukucskaltak. Semmi tisztittas semmi egyebb vizsgalat, antibiotikum nelkul sot meg fajdalom csillapittot sem kaptam, hazakuldtek. Biztam az orvosban, nem is ketelkedtem benne, hogy valami nincs rendben. 4 honapra ra, elkezdett fajni hol jobb, hol bal oldalt, a fajdalom egyre erosebb lett es gyakoribb, mig nem allandosult. Idokozben elmentem orvoshoz sajnos eleg hosszu a varolista...majd a huveji ultrahang soran kiderult, (szerintuk), hogy a bal petefeszkemen van egy 3 cm ciszta, de mas minden rendben. Kivancsisagbol ra 2 het mulva felkerestem egy nogyogyaszt otthon. Sokkal nagyobb volt a baj. A 3 cm-es ciszta igazabol 7cm volt, lassacskan elzarta a verkeringest a petefeszekben, ezaltal elkezdte megolni azt, a masik petefeszekben sulyos endometrozis, meg ezt tetezte egy gyulladas ami az egesz kismedenceben szetterjedt. EGY HONAPON belul megmutottek laparoszkopiaval. Kivetek a cisztat, sajnos a masik petefeszekhez hozza sem jutottak.kaptam egy 3 hetes antibiotikum kurat.februarban kell vissza mennem komtrollra, de itt angliaban, es oszinten nem bizom bennuk. Igy lenne nehany kerdesem onhoz.. Az endometrozis kovetkezteben, , normalis a szexualis egyutlet utani enyhe verzes? Neha enyhe fajdalom is kiseri...vagy egyebb problema is allhat a hatterben? Van e esely, hogy a masik petefeszek regeneralodjon, annyira, hogy ujra petesejt termelodjon benne? Es mennyi eselyem van arra, hogy kisbabam legyen? Elegge megviselt ez az egesz, probalok pozitivan a dolgokhoz allni...de kisse nehez, mar nem tudom kiben bizhatok.koszonom a valaszat, es a velemenyet. Udv. Laura

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászati betegségek témában

A leírt tünetek gyulladásra utalnak. Ennek gyógyszeres kezelése szükséges. A másik petefészek regenerálódhat. Normális ciklusok, peteérés esetén, átjárható petevezetőkkel a spontán fogamzás lehetséges.Ezen feltételek meglétének vizsgálata szintén nőgyógyászati szakrendelésen érhetők el. Szakorvosi vizsgálat javasolt. Keressen fel szakrendelést.

Megválaszolva: 2016. január 29.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

NA HPV pozitivitás
LSIL eredmény
Tisztelt Doktor Úr! Nőgyógyászati rákszűrésem eredménye kóros hámelváltozást mutatott, LSIL (enyhe). A rákszűréssel egyidejűleg kértem a HPV vizsgálatot,...
Citológiai vizsgálat eredménye ASCUS?
Tisztelt Doktor Úr! Kézhez kaptam a citológiai vizsgálat eredményét, az értelmezésében szeretném a segítségét kérni. Endocerv átm. zónából kenet, minősége...
Nemi szemölcs
Jó Napot Kívánok! Én egy olyan kérdéssel fordulnék magához, hogy kb. 2 hete megjelent a hüvelyem körül illetve a gáton 2-3db kinövés. Nem viszket, nem fáj....
Candida gomba
Jó napot! Tegnapi nap folyamán kiderült, hogy candida gombám van. Az utolsó szexuális együttlétem után, vörös enyhén véres hüvelyinyálkahártyám volt. Másnap...
Lehetek terhes?
3 éve vagyunk házasok a férjemmel és próbálkozunk a kisteso projekten én szeptemberben töltöttem a 40.-et a férjem a 34.-et a férjemnek van egy 10 éves kisfia...