Citológia eredmény

Tisztelt Doktor Úr! A rákszűrés eredményén szerepel az, hogy reaktív sejtelváltozás és gyulladás, valamint hogy kóros, neoplasztikus hámelváltozás nem meghatározható okból. (Asc-us) Ha jól tudom, ez annyit jelent, hogy gyulladásra reagált sejtek, tehát valamilyen gyulladás van a méhnyakamon, ezen kívül pedig kóros sejteket látnak nem meghatározható okból. A kenetvételt megelőzően kolposzkóppal is vizsgáltak, mely szerint ép a portio hám. Nem igazán értem, hogy ez azt jelenti e, hogy gyulladás is van, és kóros sejtek is, mely egymásból következő is lehet, vagy lehet, hogy mindkettő fennáll, azaz gyulladás is és méhnyakrák megelőző állapot is? Vagy a gyulladás bezavarhat, és emiatt lehet, hogy nem látják az eredményt pontosan? Jelenleg szoptatom a 3 hónapos babámat, ez bezavarhatott A leleten feltüntették, hogy laktációs sejtek, tehát látta a citológus. Aggódnom kellene? Betadine kúpot kaptam kezelésre. Nagyon köszönöm

Dr. Tekse István válasza cytológia témában

Kedves Kérdező!

Folyamatos pH csökkentő terápia (gyulladás ellen) pl. Lactofeel heti 1-2x, majd 3 hónap múlva kontroll cytológia szükséges.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2016. január 16., 10:11 ;Megválaszolva: 2016. január 19., 16:48
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Kóros laphámsejt elváltozás
Mit jelent?
A napokban kaptam meg postán a nőgyógyászati cytológiai eredményem. Korábbi eredményeim mindig: cyt: 11, P: P1, TBS: B1, The: T1 volt, azonban a...
Mégnyakrák?
Üdv! P3 nem meghatározható (ASC-US) típusu cytológiai leletem készült lassan egy éve. Készültek kiegészítő tesztek is (felfázásra...
p5-ös kenet
Kedves Doktor Úr/Hölgy! Megjött a kenet vizsgálat eredménye és p5-ös lett +hpv gyanú. Műtétre és szövettani vizsgálatra lesz szükség de...
Cytológiai eredmény
Tisztelt dr. Úr! Magán úton mentem nőgyógyászhoz a tünetek miatt is(folyamatos vérzés) . Január 7-én kaptam meg a cytológiai eredménye. Az...