Mellméret csökkenése, fogyás

Tisztelt Doktor Úr! A következő problémával fordulok Önhöz. Megközelítőleg 9 éven keresztül Regulon fogamzásgátló tablettát szedtem, előtte Trinordiol tablettát (amit nem bírtam) kb. 1-2 évig. Most áttértem 2 hónapja a Lyndynette tablettára. A kérdésem az, hogy a fogamzásgátló tabletta okozhat-e testsúly csökkenést, illetve mellméret csökkenést. Az elmúlt 3 évem elég zaklatott volt, családi és munkahelyi problémáim voltak, amelyek nagyon megviseltek, sokat idegeskedtem, és több kilót fogytam, csökkent a mellméretem, illetve azóta is egy mérettel kisebb ruhákat hordok.Egy ideig a fent említett okokra vezettem vissza a változásokat, de egy jó ideje a válságból már kilábaltam és visszahíztam pár kilót is, de sajnos nem eleget. Hiába eszem rendszeresen, odafigyelek az étkezésemre, valahogy nem hízok, és ami még jobban zavar, hogy a mellméretem egy melltartóméretet csökkent, és olyan, mintha folyamatosan elfogyna, változna az összetétele is. A Regulon tablettáról azért váltottam a Lindynettre, mert azt hallottam, hogy abban kevesebb hormon van, és abban reménykedtem, hogy visszajön picit a mellem mérete, de úgy látom, hogy most még mintha kisebb lenne. Ami pozitívumot tapasztaltam a Lindynettel kapcsolatban az az, hogy a bőröm szebb lett, kevesebb pattanás van az arcomon, merthogy az utóbbi időben ilyet is tapasztaltam, és ezért is akartam gyengébb fogamzásgátlóra váltani, hátha attól elmúlik. A Regulon és a Lindynette tabletta szedése között nem tartottam szünetet az orvos utasítása szerint, az utolsó csomag Regulon után, a 8 napos szedési szünet után elkezdtem szedni a Lindynettet, nem tudom ez befolyásol-e bármit is. Nagyon szeretném, ha a régi melltartóim és ruháim jók lennének rám. Nem tudom egyáltalán van-e összefüggés a fogamzásgátló tabletta és a fogyás között. Komplex nőgyógyászati szűrésen is voltam -rákszűrés, hüvelyi ultrahang, sőt urológiai vizsgálaton is voltam, allergológusnál, bőrgyógyásznál is, minden leletem negatív lett szerencsére. Bőrgyógyásznál és allergológusnál a az időnként jelentkező és nagyon nehezen megszűnő, homlokon kijövő csalánkiütésszerű képződmények miatt voltam, nőgyógyászaton és urológián amiatt, mert vért találtak a vizeletmintámban. Várom megtisztelő válaszát! Nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza tabletta és emlő témában

Kedves Kérdező! A mellméretnek nincs köze a tablettákhoz, legfeljebb kezdeten minimális teltséget, feszülésérzetet okozhatnak, mint sokaknak a vérzés előtti napokban. Bízza melle méretét a genetikára, de jövő évtől ne feledkezzen meg az évi mammográfiai mellszűrésről. Jelszó: nem a mell teszi a jó nőt!

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2015. december 14., 23:38; Megválaszolva: 2015. december 17., 12:11
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lelet értékelés
Jónapot a nőgyógyászati citologiai letembeen ez áll köszönöm ha kifejti!
Petefészek-gyulladás
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy 3 éve született a kislányom! 2 éve viszont rendszertelen a menstruációm, késik mindig... vagy kimarad...
Vizelesi problema
Tisztelt Dr. Farkas Ágnes! 2hete egyutt voltam a parommal , majd ra par napra eszrevettem hogy nem egyszeru a vizeleturites! Érzem hogy kell el is megyek...