köztes vérzés

05.hó ba voltam szövetminta vételen P3, CIN II-III al. Radio-surge conisatio.Fractionalt Cu, szövettan eredmény: rétegesen el nem szarusodo laphám a portio felszinén amelyben a squamocolumnalis zonába n körülirt területen kiterjedt endocervicalis mirigylumenbe való terjedést is mutató, közepesen súlyosfokú dysplasia CINII, HSIL Forcinalisan laphám metaplasiás endocervix fragmentum Poypolid jellegű pseudodeciduális átalakulást mutató endometrium fragmentum nem secernáló corpusmucosa részletekkel keveredve. Malignitás jelei nem láttúk. most megyek 3 havi rákszürésre 2 hét mulva mert 3 havonta mennem kell. viszont már multhonapba is a menstruáciom első napjátol / ami 3 napos / másfél étre van egy kis ugy mondanám barnás váladékos vérzés,, ez a mostani menszesz után is ami egy hete volt ismétlödik, amikor vécézek és megtörlöm magam látom a papiron, ha nagyvécézek, gondolom a nagyobb nyomástol a vécébe is látom barnás kicsit nyálkás, érzésre olyan mint a menstruácios görcs már 2 napja most érzem, Összefüghet ez a szövetmintavételemmel? megvárjam e a rákszürést? ez a második ilyen vagy menyek hamarabb orvoshoz, mit javasol? vagy olyan nagy gond nem lehet? meg ilyedtem kicsitettöl

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza köztes vérzés témában

Tisztelt Hölgyem!

Kérem, végeztesse el a HPV / human papilloma virus / meghatározást és tipizálást- ha van HPV érintettsége /

Magas kockázatu HPV törzsek esetében a CYNTEC Plus vizsgálati lehetőség adódik / hüvelykenetből/. Ezzel a vizsgálattal/ két biomarker fehérje: p16 és a Ki 67 kimutatás / el lehet dönteni, hogy 2 éven belül várható-e rosszindulatu folyamat a méhszájon: igen-vagy nem!

Ha a teszt pozitiv, akkor radikálisabban meg kell ismételni a conisatiót, ha negativ, akkor nincs ok aggodalomra, de természetesen a vérzést meg kell szüntetni igy nem lesz baj, ha korábban fordul orvoshoz!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. július 28., 19:45; Megválaszolva: 2015. július 28., 22:02
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet
Menstruáció előtti verzes
ASC-H negatív HPV-vel
Kedves Doktor úr! 2019. augusztusában ASC-H lett a rákszűrésem eredménye, kolposzkópia: ép hám, kóros nem látható. Orvosom javasolta, hogy...