Egyéjszakás kaland

Kedves Doktor Úr! Sajnálatos módon belekeveredtem egy egyéjszakás kalandba, elég öntudatlan állapotban az elfogyasztott alkohol mennyiségének köszönhetően. Védekezés nem történt, és a menzeszem is éppen meg volt. Mivel még nem voltam ilyen helyzetben, elég sok minden átfutott a fejemben, és azóta próbálok információkat gyűjteni a további teendőkről. Panaszaim, tüneteim nincsenek. Bejelentkeztem nőgyógyászhoz STD vizsgálatra, 2 hét múlva tud fogadni, az aktus 1 hete történt. Kérdéseim a következők: 1. STD vizsgálat mindent magába foglal, vagy valahova még el kell mennem egyéb vizsgálatra? 2. három héttel az aktus után már kimutatható, ha valamivel megfertőződtem? ha nem, akkor mikor kell vizsgálatra menni? 3. a történetem másik oldala, hogy férjnél vagyok. Bevallani nem akarom a történteket, de veszélyeztetni sem szeretném őt, amíg nincs eredményem. Kérdésem, hogy óvszer használata elegendő az ő védelméhez? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelyfertőzés esélye, témában

Kedves Kérdező! Javaslataim: Ne essen kétségbe, élhetően nem lesz komoly következmény. Az STD fertőzések egy része mindennapos, ezek már 24 óra múlva tünetet jelentenek. Mindenki túlesik ezeken néhányszor életében. Egy részük (HIV. HPV- Lues stb.) ritka szerencsére, ezek hosszabb lappangási időt jelentenek. A vizsgálatig bőven elég védelem az óvszer, legfeljebb, az epizódtól függetlenül is érdemes valamelyik recept nélkül is kapható hüvelyi probiotikumot használni. 2-3 egymást követő napon egyet egyet, majd heti egyszer hosszú távon megelőző hüvelyvédelem céljából. A három hétre vizsgálat mindent ki tud mutatni a lappangó tünetűekből is. Nyugi!

Kérdés: 2015. május 22., 10:49; Megválaszolva: 2015. május 22., 15:19
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...