Candida diéta kérdés

Tisztelt Doktor Úr! A nőgyógyász megállapította, hogy candida hüvelyi gombám van. Sajnos már régóta (kb másfél éve) küzdök ezzel a problémával, így elhatároztam, hogy candida diétába fogok. Utána olvastam a neten, de ahány oldal, annyi verzió van és nem tudom, mi lenne a legjobb választás. Olyan sok kérdés felmerült bennem. Pl. Miért lehet vajat enni, ha tejfölt nem? Az egyik diéta tiltja a tojást, a másik nem. Az egyik diéta tiltja a szója termékeket, a másik nem. Az egyik tiltja a kukoricát, kukorica lisztet, a másik nem. Most akkor tényleg mit lehet enni és mit nem? 1 hete kezdtem, annyit csinálok jelenleg, hogy elhagytam a cukrot 100%-ban, nem eszek fehér lisztből és élesztővel készült kenyeret, mindent itthon csinálok teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből, ha édesíteni kell, akkor eritritolt használok. Kávét lehet-e inni? Eddig 3in1 kávét ittam, de most áttértem a főzősre és bio rizs+szójatejjel ízesítem, édesítés nélkül. Ez így nem baj? Kenyeret is itthon sütök, teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből élesztő és sütőpor nélkül, szódabikarbónával. Kérem a doktor urat, hogy segítsen, tényleg mit szabad és mit nem? Köszönöm válaszát! Üdvzölettel Liliána

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza candida diéta témában

Tisztelt Kérdező!

A hüvelygombásodását fertőzés okozza. A fogékonyságát erre a betegségre egyáltalán nem befolyásolja az u. n. candida diéta.

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2015. március 15., 17:57; Megválaszolva: 2015. március 17., 22:18
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...