Vérzés 61 évesen....

Tisztelt Doktor Úr! 61 éves vagyok és még mindig vérzéssel kínlódom! A nőgyógyász akihez járok már többször javasolt méheltávolítást, de én még ebben a korban is tiltakozom a műtét ellen. Az unokatestvérem, aki túl van a műtéten annyit kínlódik, hogy az mondta, hogy ha tudta volna mi vár rá, csak életmentő műtétnél egyezne legközelebb bele.3x volt egészségügyi kaparásom, egy, másfél évig tünetmentes vagyok, de utána kezdődik megint minden előröl.Jelenleg pár nap (egy hét) óta megint van vérzésem.Ez nem bő vérzés, nem darabos.Betétet sem kell használnom, éppen csak egy kevés, de van.Sem Ergam cseppre, sem tablettára nincs szükségem.Tudom így nehéz tanácsot adni, de milyen megoldás lenne, gyógyszer, injekció formájában, ami műtétet helyettesíthetne. A szövettanra küldöttek eredménye mindig jó, sőt a másodiknál az volt, hogy a méh sorvadásnak indult, abból gondoltam, hogy lassan túl leszek ezeken, de még mindig nem! Mi segíthetne, hogy a műtétet elkerüljem? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Margó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza vérzés 61 éves korban témában

Kedves Margó!

Köszönöm levelét és valóban, kissé bonyolult a helyzet. Megnyugtató viszont az, hogy a szövettanokban semmi rossz nem volt--ahogyan Ön irja.

A kérdés az, hogy ez a vérzés mindig a méhből jön-e? T.i. 61 éves korban már lehetnek annyira vékonyak a hüvelyfalak, hogy abból is adódhat vérzés--törölközés alkalmával.

Köszönöm megértését, de igy látatlanban valóban nehéz ezt a dolgot megitélni!

Folytatva a gondolatot: Önnél a petefészkek már hormonális aktivitást nem mutatnak, igy a méhnyálkahártya sem lehet számottevően vastag, amiből vérzés adódhatna. A méh izomzatában olyan érrendellensség, ami a vérzést magyarázná-ritkán fordul elő.

A mütét, valóban csak a végszükség esetén jöjjön szóba, ebbe egyetértünk.

Szerintem, ha a vérzés olyan fokot ér el, akkor méhkaparást kell végezni és a friss és negativ szövettan birtokában az arteria uterina/méhet ellátó fő ér, jobb és bal oldalon fut a méh mellet/ embolizációját lehetne végeeztetni.

ezt a beavatkozást az üllói uti Radiológiai Klinikán végzik/ dr.Bérczy professzor / jó eredménnyel.

Tehát, nőgyógyászati vizsgált / a hüvelyfalak állapotának megitélésére/, ha ez kizárható, akkor egy mindent tisztázó méhkaparás, ha ez negativ, akkor jöhet szóba a fent emlitett eljárás.

Hát, első olvasatban ennyit! Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. február 26., 23:09; Megválaszolva: 2015. február 27., 09:57
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz