felfázási tünetek okozója

Kedves Doktor Úr! Múlt héten voltam urológusnál és nőgyógyásznál is, mert kb 2 hónapja felfázási tüneteim vannak: "érzem" az alhasamat, éjszaka ki kell mennem pisilni, fröcskölő jellege van a vizeletemnek és a húgycsövem is érzékeny, az urológus azt monda h nincs baktérium a vizeletembe biztos nőgyógyászati probléma, a nőgyógyász felírt kliont (nem végzett el semmilyen vizsgálatot) ön szerint hüvelyi fertőzés okozhatja ezeket a tüneteket? vagy mi lehet az oka? a másik kérdésem, hogy csinált rákszűrést, viszont van egy kis folyásom, meg ezek szerint akkor a hüvelyembe baktérium/gyulladás is van, ez a rákszűrés eredményét nem befolyásolja valamilyen irányba? Nagyon szépen köszönöm a válaszát:)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza felfázási tünetek okozója témában

Tisztelt Hölgyem!

Ujabban lehet róla olvasni, hogy a " felfázásos " tünetek kialakulásához a hólyagnyak redőiben megbujó bacteriumok is hozzájárulhatnak, melyek alhasi vérbőség hatására ismételten szaporodásnak indulnak. Ez akkor is fennállhat, ha a vizelete negativ volt.

Ilyenkor csinálták az előző nemzedékek, hogy egy jó forró fürdő /ülőfürdö is lehet / utána rövid időben belül 2-3 nagy bögre kamilla, cickafark, vagy tőzegáfonya tea elfogyasztása.

Tehát a fürdő alhasi vérbőséget csinál, a teával pedig "átöblitve " a hólyagot, a szaporodásnak induló kórokozók is távoznak.

Elnézést, hogy "népi " gyógymódokkal untatom, de csak indokolt esetben tartom elfogadhatónak az antibiotikus kezeléseket.

A nőgyógyásznál folyás estében talán indokolt lett volna a hüvelyváladékból kenetet csinálni, de most kérem várja meg a rákszürés eredményét. Üdvözlettel: dr.Kiss.

PS. Nagyon jól használta az "érzem a hasam " kifejezést. Igen, erről van szó a legtöbb esetben, ezért mertem ajánlani a fentieket.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2015. január 30., 16:47; Megválaszolva: 2015. január 30., 20:30
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Jónapot! Feb. 16-án született meg a kislányom! Belső várásom van és már azotta eltelt 12 nap és semmi javulást nem láttok tudna nekem segíteni...
Kóros laphámsejt elváltozás
Jó estét! . A tegnapi napon értesültem a rákszűrésem eredményéről, amely kóros atypusos laphámsejt elváltozást és gyulladást is mutatott ki. 3...
Szűzhártya
Tisztelt Doktor Úr! Egy egész különös témában szeretném a segítségét kérni! Lelki és egyéb okok miatt, szűzhártya rekontstrukció-s...
Alacsony SHBG - teherbeesés
Tisztelt Doktor úr! 39 éves nő vagyok, nem voltam még várandós és párommal babát tervezünk. Ciklusaim nagyjából 25-26 naposak. BMI- indexem a...
Ureaplazma
Azt szeretném a doktor Úrtól kérdezni hogy amennyiben évek óta fennálló ureaplazma fertőzésem kezeletlenül van, a nemsokára tervezett lombik...