Felfázás, petefészek gyulladás vagy egyéb?

Tisztelt Webdoktor! Fontos kérdésem lenne. 1 hónapja küzdök alhasi panaszokkal, a házi orvos egyből nőgyógyászhoz küldött. Ott megállapították hogy enyhe petefészek gyulladásom van, kaptam 5 napos augmentin kúrát. Ettől a fájdalom elmúlt, kb 1 hétre. Ez alatt az 1hét alatt, megvolt a rákszűrés, mely p2-es eredmény, ha jól tudom ez negatív. Szóval ismét kezdődött a fájdalom. Ismét vissza a dokihoz, immár harmadjára (másik doki volt) Ő azt mondta hogy fel vagyok fázva és valami c-betűs gyógyszert adott ami 4200ft, de a gyógyszerész azt mondta hogy helyettesíthető a ciprum nevű gyógyszerrel, és az csak 700 ft. Szóval beszedtem ezt a 10 db gyógyszert is, 5 nap alatt és a tüneteim semmi nem enyhültek. Ugyanúgy fáj a hasam. Próbáltam a jódozott sós melegvizes fürdőt is, megcsináltam vagy 5ször, de semmi. A tüneteim sűrű vizelési inger, ha tartogatom a vizeletet akkor még jobban fáj a hasam. Alhasi fájdalom a teljes has részén. Viszont a vizelet nem csíp, a nem élet különösebb fájdalmat nem okoz. Fájdalomcsillapítók semmit nem hatnak, nem enyhítenek egyáltalán (cataflam 2db, illetve algopirin) Akkor mi lehet ez Ön szerint? Illetve egy felfázás 5 napos kúrával elmulasztható egyáltalán? Már 1 hónapja küzdök ezzel a betegséggel, javulást csak az augmentin szedése után éreztem, az is csak pár napig tartott de az meg tönkretette a hasamat, fel voltam puffadva meg ilyenek. Lehet esetleg az probléma hogy keveset iszom? Ön szerint egyáltalán nőgyógyászati a probléma? Válaszát előre is köszönöm és elnézést a sok kérdésért.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza felfázás témában

Kedves Hölgyem!

Ilyenkor, amikor 2 féle antibiotikum sem segít a panaszok kezelésében, akkor mindenképpen tenyésztéses vizsgálatra lenne szükség. Egyrészt a méhnyakból, ha felmerül, hogy nőgyógyászati eredtű a panasz, másrész a vizeletből, mert egyértelműen csak a vizelési panasz van jelen. A tenyésztés pontosan megmondja majd, hogy milyen kórokozó van a tünetek hátterében, és azt milyen antibiotikummal lehet kezelni, várhatóan ezután fognak megszűnni a panaszok.

 

Kérdés: 2010. január 30., 13:47; Megválaszolva: 2010. január 30., 13:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Felfázás és gyomorszáji fájdalom
Tisztelt Doktor úr! Felfázásomra szeretnék megoldást találni. 21 éves vagyok, és eddig sosem voltam felfázva, viszont egy hónapja igen. Nagyon...
Felfázás szövődményei
Sajnos elég gyakran felfázom. Vannak kihagyások, amikor hónapokig tünetmentes vagyok, de aztán durr, megint. Itthon a meleg lakásban vastag zokniban az...
Nem érzem a só izét
Tisztelt doktor Ur/ No! Nekem ket problemam lenni amivel a segitseget szeretnem kerni.Eloszor is, hogy kb 3 hete nem erzem a so izet teljesen. Mindent...
Felfázásos probléma
Tisztelt Dr. Nő/Úr! A problémám múlthét pénteken kezdődött, akkor már éreztem, hogy felfázhattam, szombatra már vért pisitelm és iszonyúan...
Az égő viszkető érzés Condyloma...
Kb 4 nappal ezelött este arra ébredtem fel hogy erős vizelési ingerem van és égő viszkető érzésem. A vizelés nem volt jelentős nagyságú, inkább...