• Felfázás, petefészek gyulladás vagy egyéb?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webdoktor! Fontos kérdésem lenne. 1 hónapja küzdök alhasi panaszokkal, a házi orvos egyből nőgyógyászhoz küldött. Ott megállapították hogy enyhe petefészek gyulladásom van, kaptam 5 napos augmentin kúrát. Ettől a fájdalom elmúlt, kb 1 hétre. Ez alatt az 1hét alatt, megvolt a rákszűrés, mely p2-es eredmény, ha jól tudom ez negatív. Szóval ismét kezdődött a fájdalom. Ismét vissza a dokihoz, immár harmadjára( másik doki volt) Ő azt mondta hogy fel vagyok fázva és valami c-betűs gyógyszert adott ami 4200ft, de a gyógyszerész azt mondta hogy helyettesíthető a ciprum nevű gyógyszerrel, és az csak 700 ft. Szóval beszedtem ezt a 10 db gyógyszert is, 5 nap alatt és a tüneteim semmi nem enyhültek. Ugyanúgy fáj a hasam. Próbáltam a jódozott sós melegvizes fürdőt is, megcsináltam vagy 5ször, de semmi. A tüneteim sűrű vizelési inger, ha tartogatom a vizeletet akkor még jobban fáj a hasam. Alhasi fájdalom a teljes has részén. Viszont a vizelet nem csíp, a nem élet különösebb fájdalmat nem okoz. Fájdalomcsillapítók semmit nem hatnak, nem enyhítenek egyáltalán( cataflam 2db, illetve algopirin)Akkor mi lehet ez Ön szerint? Illetve egy felfázás 5 napos kúrával elmulasztható egyáltalán? Már 1 hónapja küzdök ezzel a betegséggel, javulást csak az augmentin szedése után éreztem, az is csak pár napig tartott de az meg tönkretette a hasamat, fel voltam puffadva meg ilyenek. Lehet esetleg az probléma hogy keveset iszom? Ön szerint egyáltalán nőgyógyászati a probléma? Válaszát előre is köszönöm és elnézést a sok kérdésért.

        WEBBeteg szakértő válasza a felfázás témában

        Kedves Hölgyem!

        Ilyenkor, amikor 2 féle antibiotikum sem segít a panaszok kezelésében, akkor mindenképpen tenyésztéses vizsgálatra lenne szükség. Egyrészt a méhnyakból, ha felmerül, hogy nőgyógyászati eredtű a panasz, másrész a vizeletből, mert egyértelműen csak a vizelési panasz van jelen. A tenyésztés pontosan megmondja majd, hogy milyen kórokozó van a tünetek hátterében, és azt milyen antibiotikummal lehet kezelni, várhatóan ezután fognak megszűnni a panaszok.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-01-30 13:47:18; Megválaszolva: 2010. január 30., 13:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.