terhesség vagy hormonzavar?

Jó napot! Mostanában kellene megjönnie a menzeszemnek (1 éve hagytam abba a fogamzásgátló szedését, azóta már szépen beállt) . 1 hete elkezdett feszülni a mellem (soha nem volt még ilyen) és 2 napja barnás folyásom van. Nem tudom eldönteni, hogy menstruálok vagy csak valamiféle hormonzavarom van. (alig jön vér, tényleg csak pici folyás, de barna) Napok óta nem érzem jól magam, kétszer hánytam. Kb 3 hete feküdtem le a párommal, nem élvezett belém, de nem használtunk semmilyen fogamzásgátló módszert. Lehetséges lenne, hogy terhes vagyok, vagy ez a barnázás normális? A válasz előre is köszönöm! Eszter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza vérzés témában

Kedves Eszter! Miért hagyta abba a fogamzásgátló szedését, ha bizonytalan egyéb módszerekkel próbálnak együttléteiket korlátozva védekezni? Jelen állapotára az egyetlen pontos választ csak első reggeli vizeletből végzett terhesteszt egy vagy két csíkja válaszolná meg. Mielőbb végezze el, remélem negatív lesz, de gondolkodjon el a gyógyszer űjra szedésén, mely semmi ártalmat nem jelent, csak biztonságot. Ha negatív, váraameg a vérzés tovébbi alakulását, spontán rendeződése valószinű. Bármely vérzés első napján kéne újra indítani a tablettaszedést. Akkor már az a ciklus is védve lenne.

Kérdés: 2014. december 04., 08:12; Megválaszolva: 2014. december 05., 15:17
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma