• Rákszűrés a menstruáció tán

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Tegnap (04.01) voltam rákszűrésen és annyira izgultam, hogy amikor az orvos megkérdezte mikor volt az utolsó menstruációm, azt mondtam, hogy két hete. Otthon jöttem rá, hogy nem is két hete volt, hanem egy hete, sőt múlt hét végén ért véget. ( Mirenám van, a vérzésem nagyon csekély viszont elhúzódik ) Azt szeretném kérdezni, hogy ez okozhat fals pozitív eredményt? Olvastam arról hogy a vérzés után 3 nappal még mikroszkopikusan kimutatható vérzés lehetséges. Ez befolyásolhatja a kenet eredményét? Ezért vissza fognak hívni? Köszönettel: Kata

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        A menstruáció idejétől nem függ a citológiai vizsgálat. A levett kenet láthatóan nem véres akkor emiatt értékelhető lesz.A hormonleadó mehenbelüli eszköz mellett sokszor egyáltalán nincs menstruációs vérzés,akár hosszabb ideig. Ezért nem fogják visszahívni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 02., 17:42; Megválaszolva: 2019. április 02., 19:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: