fogamzásgátló mellett színes hüvelyváladék

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek, 10 hónapja. Minden tablettát rendesen beszedek, egy sem marad ki, igyekszem mindig azonos időpontban bevenni az esti órákban. Egyszer már volt színes hüvelyváladékom a tabletta szedése közben, de az a 2. héten a 10. tabletta esetében volt és 2 nap után elmúlt. Jelenlegi problémám, hogy menstruációm megjött a szokott időben tabletta mentes hét 5. napján, erősebb görcsökkel, és nagyobb vérmennyiséggel (mióta szedem a gyógyszert, 1-2 nap volt, darabos sötét piros vérzés, most viszont élénk piros vérzés volt). A szokásosnak megfelelően elkezdtem az új levél fogamzásgátlót is. aznap is volt még színes hüvelyváladékom (kevés), de úgy véltem, hogy ez még a menstruációból "maradt". Ma a 4. tablettát fogom bevenni, de színes (rózsaszínes) hüvelyváladékot azóta is felfedezek. Kiegészítő információ, hogy az utóbbi hónapban a szeretkezés végén a párom ondója csípte a hüvelyemet. Ennek lehet köze a színes hüvelyváladékozáshoz annak ellenére, hogy már szedem a fogamzásgátlót? A nagyobbik problémám, hogy ilyenkor is véd a tabletta? jómagam ebben a hiszemben voltam, és éltem szexuális életet, mivel még a menstruáció "maradékának" véltem a színes folyást, a tablettát pedig rendeltetésszerűen szedem. Mi okozhatja a rózsaszínes hüvelyi váladékot? Kell és ha igen meddig kiegészítő védekezés? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza a hüvelyváladék témában

Tisztelt Kérdező! Előfordul fogamzás gátló tablettát szedő nőknél, hogy egy egy menstruáció bővebb és hosszabban tart mint a többi. Ennek az az oka, hogy a méhnyálkahártya egy idő után felszaporodik és mikor a megvastagodott hártya leválik, bővebb a vérzés. A rózsaszín folyás lehet egy nyakcsatorna vagy hüvelygyulladás következménye. Menjen el vizsgálatra és tisztázzák ezt a kérdést az orvosával! Üdvözlettel: Dr. Törő

Kérdés: 2014. április 22., 14:58; Megválaszolva: 2014. április 23., 11:28
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?