fogamzásgátló mellett színes hüvelyváladék

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek, 10 hónapja. Minden tablettát rendesen beszedek, egy sem marad ki, igyekszem mindig azonos időpontban bevenni az esti órákban. Egyszer már volt színes hüvelyváladékom a tabletta szedése közben, de az a 2. héten a 10. tabletta esetében volt és 2 nap után elmúlt. Jelenlegi problémám, hogy menstruációm megjött a szokott időben tabletta mentes hét 5. napján, erősebb görcsökkel, és nagyobb vérmennyiséggel (mióta szedem a gyógyszert, 1-2 nap volt, darabos sötét piros vérzés, most viszont élénk piros vérzés volt) . A szokásosnak megfelelően elkezdtem az új levél fogamzásgátlót is. aznap is volt még színes hüvelyváladékom (kevés) , de úgy véltem, hogy ez még a menstruációból "maradt". Ma a 4. tablettát fogom bevenni, de színes (rózsaszínes) hüvelyváladékot azóta is felfedezek. Kiegészítő információ, hogy az utóbbi hónapban a szeretkezés végén a párom ondója csípte a hüvelyemet. Ennek lehet köze a színes hüvelyváladékozáshoz annak ellenére, hogy már szedem a fogamzásgátlót? A nagyobbik problémám, hogy ilyenkor is véd a tabletta? jómagam ebben a hiszemben voltam, és éltem szexuális életet, mivel még a menstruáció "maradékának" véltem a színes folyást, a tablettát pedig rendeltetésszerűen szedem. Mi okozhatja a rózsaszínes hüvelyi váladékot? Kell és ha igen meddig kiegészítő védekezés? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Törő Bálint válasza hüvelyváladék témában

Tisztelt Kérdező!

Előfordul fogamzás gátló tablettát szedő nőknél, hogy egy egy menstruáció bővebb és hosszabban tart mint a többi. Ennek az az oka, hogy a méhnyálkahártya egy idő után felszaporodik és mikor a megvastagodott hártya leválik, bővebb a vérzés.

A rózsaszín folyás lehet egy nyakcsatorna vagy hüvelygyulladás következménye.

Menjen el vizsgálatra és tisztázzák ezt a kérdést az orvosával!

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2014. április 22., 14:58; Megválaszolva: 2014. április 23., 11:28
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hüvelytenyésztés eredmény
Tisztelt Úr, A hüvelyváladék tenyésztésem eredménye a következő (panaszom egyáltalán nincs, a tenyésztés méhtükrözés előtt...
hüvelyflóra helyreállításának...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2004-ben műtöttek méhnyakrákot megelőző állapottal (HPV-P2-3) ...a műtét után pár évvel hivatalosan gyógyultnak...
Kellemetlen szagú hüvelyváladék...
Tisztelt Doktor nő/úr! Tavaly augusztusban mentem el nőgyógyászhoz rákszűrésre. Ahol megállapította a doki, hogy hüvelyfolyásom van és...
Fogamzásgátló
Tisztelt Hölgyem/Uram! Az utóbbi időben azt tapasztalom, hogy a fogamzásgátló szedésének utolsó napjaiban megváltozik a hüvelyváladék színe...
Streptococcus agalactiae és...
Tisztelt Doktor! 2 éve húzódó FOLYAMATOS hüvelygyulladással küzdöm. 20 éves nő vagyok. Nőgyógyászok sora nem tudott velem mit kezdeni ezért...