Kellemetlen szagú hüvelyváladék elmulasztható intimzuhannyal?

Tisztelt Doktor nő/úr! Tavaly augusztusban mentem el nőgyógyászhoz rákszűrésre. Ahol megállapította a doki, hogy hüvelyfolyásom van és hüvelygyulladásom. Amire felírt AziSandozt 3napig és Pimafucint 6napig. A páromnak is antibiotikumot, azt hiszem neki Azithroimcynt. A kezelés után 3héttel visszamentem kontrollra. Majd megállaptották, hogy a tisztasái fokozatom még mindig III-as. Újabb kezelés, de most én is Azithromicynt kaptam és párom is és én még 6napig Pimafucin hüvelykúpot. Kezelés után újra kontroll, 1héttel később a lelet azt mutatta, hogy a tisztasági fokozatom I-es. Majd 1hónappal később visszamenetem, mert az volt a problémám, hogy kellemetlen szagú folyásom volt. Újra Azithromicynt kaptunk és én megint Pimafucint. De most a kontroll azt mutatta, hogy a tisztasági fokozatom III-as. Újabb kenet levétel, és a kenetet elküldték kitenyésztésre. Amelynek ez lett az eredménye: Kórokozó baktérium nem tenyészett ki. Sarjadzó gomba nem tenyészett ki. Mikroszkópos vizsgálat eredménye: A kenetben láthatóak voltak: Nincs normál Döderlein flóra Clue sejtek láthatók Vegyes baktériumflóra Fvs nem látszanak. Ezek utána a dokim azt mondta, hogy meggyógyultam és hogy már csak a hüvelyflórámat kell helyreállítani. Mondta vegyek Vagilactot. Amitmeg is vettem és el kezdtem felhelyezni a kúpokat, ahogy kell. (napi 1et lefekvéskor) De 3-4.nap csípő, viszkető érzés éreztem, a tájékoztatóban azt írták, hogy az teljesen normális és 2nap múlva helyre áll. De nekem nem 8. napig bírtam, és utána abbahagytam. A viszkető érzés ugye már nincsen, mivel azt a gyógyszer okozta. De a kellemetlen szagú váladék még mindig jelen van. Minden nap megfürdök, de fürdés után kb fél-1 órával már jelentkezik is a szag. Nem tudom mitévő legyek. Intimzuhany segíthet a problémámon? Abból is melyik? A Floragyn jó lehet? Ön mit javasol? Fogamzásgátlót nem szedek, intim szappant, törlőkendőt nem használok. Várom megtisztelő válaszát! Köszönettel: Editke

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelyváladék témában

Kedves Editke! Hosszú kálváriájának jó lenne véget vetni. Ennek kulcsa, hogy egyszer az akút bakteriális vagy gombás, esetleg vegyes fertőzésnek legyen vége. De valamennyi erre ható gyógyszerkúra végén teljesen kipusztította a hüvely védő tejsavbaktérium flóráját. Az egészséges hüvely stabil klímájának fenntartói ők, azzal, hogy a hüvely hámsejtjeiben található glikogént anyagcseréjükkel tejsavvá alakítják át. Ezzel az egészséges hüvelyben kifejezetten erős, Ph 3-4 körüli savas állapotot hoznak létre. Ezt a savasságot más baktérium nem viseli el, másrészt a milliárd tejsavbaci eleszi bárki más elől a glikogént, így nem tud tanyát verni. Tehát, nyissunk új lapot: irasson fel CNS hüvelykúpból 10 db-ot, egymást követő nem vérző esténként helyezzen fel egyet. Legalább egyszer 2 óra múlva legyen együtt partnerével, hogy az addig testmelegben megolvadt kúpanyaggal ő is kenődjön így alaposan be. Mivel megint kiirtott minden hasznos baktériumot is, ezek leggyorsabb visszatelepítésére valóban probiotikum a legjobb. Vegyen recept nélkül Protexin Gynophylus 14 kapszulát, hatot folytatólag esténként dugjon fel, a maradék nyolcat még 4 héten át heti kettőt. A továbbiakban vagy öblögessen kétszer hetente tejsav olcdattal, vagy helyette használjon továbbra is probiotikumot. Így tartja fenn a legdúsabb védő baktériumokat.

Kérdés: 2013. február 18., 18:57; Megválaszolva: 2013. február 21., 13:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hüvelytenyésztés eredmény
Tisztelt Úr, A hüvelyváladék tenyésztésem eredménye a következő (panaszom egyáltalán nincs, a tenyésztés méhtükrözés előtt...
fogamzásgátló mellett színes...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek, 10 hónapja. Minden tablettát rendesen beszedek, egy sem marad ki, igyekszem mindig azonos...
hüvelyflóra helyreállításának...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2004-ben műtöttek méhnyakrákot megelőző állapottal (HPV-P2-3) ...a műtét után pár évvel hivatalosan gyógyultnak...
Fogamzásgátló
Tisztelt Hölgyem/Uram! Az utóbbi időben azt tapasztalom, hogy a fogamzásgátló szedésének utolsó napjaiban megváltozik a hüvelyváladék színe...
Streptococcus agalactiae és...
Tisztelt Doktor! 2 éve húzódó FOLYAMATOS hüvelygyulladással küzdöm. 20 éves nő vagyok. Nőgyógyászok sora nem tudott velem mit kezdeni ezért...