Terhes vagy nem terhes?

Tisztelt Cím! Utolsó menstruációm február 5-én ért véget. Azóta menstruációs görcs szerű fájdalmaim vannak néha de nem jön meg. Még pecsételő vérzésem sincs. 2012 februárjában és 2013 augusztusában császármetszéssel született két gyermekem. Jelenleg pajzsmirigy problémákkal kezelnek Letroxot szedek 25 mikrogrammot naponta. Mivel nem jött meg elmentem nőgyógyászhoz hogy mi a helyzet, a hüvelyultrahangon nem talált semmit, vérvételre küldött. A pajzsmirigyem miatt orvost keresek mert az eddigi már nem rendel a körzetemben és egy belgyógyász ismerős segítségét kértem aki közben csinált egy hasi ultrahangot is. Szerinte nem terhes vagyok hanem egy ciszta van a petefészekben ami valószínű a következő menses idején majd kifakad... Időközben megkaptam a véreredményem. A HCG szintem 20, 7 U/L és alá van irva hogy referencia érték nem terhes esetén 2, 7 U/L. Most akkor ez mit jelent? Lehet a ciszta miatt nagyobb? További értékek TSH 4, 610 mIU/L Foszfát 1, 48 mmol/L Vas 9, 8 umol/L Transzferrin telitettség 15 százalék Mivel 2 hét múlva kell menjek vissza a nőgyógyászhoz most nem tudom mi a helyzet. Kérném véleményét. Köszönettel K.N

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza HCG témában

A vérvizsgálatot ismételni kell, amennyiben a HCG emelkedést nem mutat, terhesség nem valószínű.

A petefészek cisztát a menstruációt követő napokban tanácsos ultrahang vizsgálattal vizsgálni.Nagyságától és szerkezetétől függ az esetleges további teendő.

Kérdés: 2014. március 27., 20:30; Megválaszolva: 2014. március 30., 18:30
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lehetnek ikrek?
Tisztelt Doktor Úr! Voltam vérvizsgálaton a ciklusom 28. napján. Mivel figyeltem az ovulációt, tudom, hogy ez DPO 14 volt. A következő értékeket...
HCG
Jó napot! Azt szeretném kérdezni, hogy a HCG szint emelkedése csak a terhességtől lehet? Mivel 2orvosnál is jártam az egyik nem talált semmit a...
Abortusz műtét
Hajhullás oka
Babavárási nehézségek