candida fertőzés

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy van egy visszatérő candida fertőzésem. Már több hónapja küzdök vele! Amikor nőgyógyásznál voltam, ő először 2 doboz Mikogal hüvelykúpot írt fel (300 mg) (Pimafucort krémmel) , és azt az instrukciót kaptam, hogy egy dobozzal akkor, egy dobozzal a menstruáció után használjak el. Így is történt, a panaszaim javultak, de újabb mentruációt követően visszatértek, újabb tenyésztést végeztek, és ismét Candida fertőzést mutattak ki, ekkor 2 doboz Gynopevarylt kaptam. A második doboz beszedése óta ez volt a második menzeszem, és érzem azt a kellemetlen, viszkető érzést, ha pl. wc papír hozzáér a nagyajkaimhoz, akkor pedig irritáció érzésem van, nem is beszélve a fájdalmas közösülésről. Szépen kérem, ajánljon nekem valamit ezen probléma kiküszöbölésére! (Az sem baj, ha vényköteles a gyógyszer! ) Csak mert nagyon szeretnék rendbe jönni! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza gombás hüvelyfertőzés témában

Tisztelt Kérdező!

Természetesen gyógyszert vizsgálat nélkül nem ajánlhatok.

A visszatérő fertőzések általános oka, hogy a partner egy időben nem lett kezelve.

Kérem figyeljenek oda, hogy a partner is legyen kezelve krémmel!

Üdvözlettel:

Dr. Törő Bálint

Kérdés: 2013. június 07., 18:50; Megválaszolva: 2013. június 09., 20:41
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hüvelyi fertőzés
Tisztelt Doktor Úr! A partnerem nemi szervén időnként piros pöttyök jelennek meg amik pár nap múlva kezelés nélkül eltűnnek. Én nem érzek...
hüvelyszárazság
Üdvözlet! Minek a tünete hüvelyszárazság, égő viszkető érzés a hüvelyben és környékén? Égő érzés közösülés közben a hüvelyben....
Mitől lehet a panasz?
Jó estét! Vasárnap óta égő fájdalmat érzek és mostmár kezd viszketni is, de se nem piros sem folyás nem jelentkezett csak érzékeny eléggé és...
Nőgyógyászati gond lenne?!
Tisztelt Doktór Nő/Úr! Az lenne a kérdésem, nagyon sokszór jelentkezik nálam (évek óta) legalább éves szinten 4-szer vagy többszőr gombás...