Hüvelyi fertőzés

Tisztelt Doktor Úr! A partnerem nemi szervén időnként piros pöttyök jelennek meg amik pár nap múlva kezelés nélkül eltűnnek. Én nem érzek magamon tünetet, nem viszket nem ég, rendellenes folyást sem tapasztalok. A partneremnek a bőrgyógyász azt mondta gomba írt fel gyógyszert is rá, de konkrét vizsgálat nem történt. Mycosyst 150 mg, azt mondta egy hónapig kell szedni heti 1 szemet mindkettőnknek. És én forduljak nőgyógyászhoz kivizsgálásra. A kérdésem az lenne beszedjem-e a gyógyszert, vagy várjak míg a vizsgálat kimutatja, hogy pontosan mi a probléma? Vagy 4 szem gyógyszer megoldja ezt a visszatérő problémát? Pár éve is volt ilyen probléma, akkor voltam kivizsgáláson kaptam is gyógyszert, de a probléma mindig visszatér. Akkor ureaplasma-ra lett pozitív a teszt. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a gombás hüvelyfertőzés témában

Kedves Kérdező! Túlzásnak tartom, hogy partner kettőnél több kapszulát szedjen be. A visszafertőzés forrása a hüvely, még panaszmentesen is. Ezért, ha helyileg recept nélküli Canesten Combi 3 hüvelykúpot felhelyez, a partner néhány napig bekeni magát nemi szervén a kúphoz melléket krémmel és fejenként egy hét szünettel összesen 2-2 kapszulát szednek be szájon át, azt elegendőnek tartom. De a kiújulás tartós elkerülésére a kúpok után azonnal folytassa a kúrát bármely recept nélkül kapható hüvelyi probiotikummal néhány napig naponta, majd 2 x, később, ha panaszmentes 1 x hetente hosszú távon át. Ezzel megőrzi a tejsav baktériumok milliárdjával idegen kórokozók megtelepedését.

Kérdés: 2016. február 02., 13:16; Megválaszolva: 2016. február 03., 12:17
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?