Hormonpanel: FSH/LH arány?

Kedves Doktornő / Doktorúr! Babát szeretnénk, ezért elmentem egy kivizsgálásra, hormonpanelre, mely az alábbi eredményt adta: 3-5. ciklusnap eredményei: Vércukor: 4.6 mmol/l Inzulin: 5 mlU/l TSH: 1.01 nU/ml FSH: 8.3 IU/l LH: 12.5 IU/l Prolaktin: 435 mlU/l Ösztradiol: 156.3 pmol/l Tesztoszteron: 0.64 ng/ml SHBG 78.3 nmol/l 21-25. ciklusnapi eredmények: FSH 2.9 LH 3.5 Progeszteron: 49.04 Nagyon zavar az FSH/LH arány, mert több helyen olvastam, hogy ha az LH magasabb és nem 1: 1 az arány, akkor nagyon valószínű a PCO. Jövő héten megyek vissza az orvoshoz a leletekkel, de addigis szeretném tudni, hogy nagyon reménytelen így a teherbeesés, vagy a terhesség megtartása? A menzeszem egyébként rendszeresnek mondható, 30-33 naposak a ciklusaim. Nőgyógyászati panaszom nincs, az ovulációs teszt elvileg mutatja két napig a peteérést, a tojáfehérje szerű nyákom is jelen szokott lenni a termékeny napokon. Kérem nyugtasson meg, hogy nem nagy a probléma, és lehetséges a teherbeesés. Segítségét előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: K. Kata

Dr. Tekse István válasza terhességi esélyek témában

Kedves Kata!

Peteérése biztos, hogy tökéletesen megfelelő a majd 50-es 21. napi progeszteronérték miatt. Egyébként az FSH/LH arány már 1: 1 arányban sem az igazi. Ha aggódik emiatt, érdemes egy 3 pontos inzulinrezisztencia vizsgálatot végeztetni.

Üdvözlettel: Dr. Tekse István

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2013. április 04., 13:47; Megválaszolva: 2013. április 05., 17:56

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Terhesség vagy hormonális zavar?
Nagy Krisztina vagyok, 23 éves, jelenleg cserediák külföldön, Svédországban. Kiutazásom előtt hagytam abba a fogamzásgátló szedését, tehát...
Teherbeesés!
Tisztelt Doktor Úr! Mekkor esélye van annak, ha a menzesz vége után egy nappal védekezés nélkül együtt vagyunk, hogy teherbeesek? A panaszaim:...
fogamzásgátló
Tisztelt Főorvos Úr/Nő! 3 éve szedtem a fogamzásgátló gyógyszert a 3 év alatt 4 féle gyógyszert és most abbahagytam több mint egy hete és...
Mennyi az esélyem?
Tisztelt Doktor úr/nő. Rendszertelen vérzésem miatt nov.19-én kaparást végeztek aminek az eredménye pár napon belül meg érkezett: Hyperplasia...
Folyadék alapú cytologiai lelet