Mennyi az esélyem?

Tisztelt Doktor úr/nő. Rendszertelen vérzésem miatt nov.19-én kaparást végeztek aminek az eredménye pár napon belül meg érkezett: Hyperplasia glandularis endometrii cum endometritis acuta amire Duphaston gyógyszert kaptam 6 hónapig kell szednem utána szintén kaparásra kell mennem. A kérdésem az lenne így 29 évesen van-e esélyem teljes gyógyulásra a gyógyszeres kezelés után? A kaparás után nálam rendszeresé vált hogy a hasam alja szurkál néha eléggé fájdalmas ez természetes? Szeretnék még gyereket, lehet-e akkor is ha nem gyógyulok ki belőle? És ha igen milyen feltételek mellett? Ki alakulhatott nálam ez a betegség a császáros szülésem miatt? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Szalóczy Péter válasza terhességi esélyek témában

Kdves Kérdező! A mellékelt szövettan azt jelenti, hogy valami okból többlet töszőhormon volt a szervezetében, amire a méh nyálkahártyája passzívan, de pomtosan reagált, magasabb, vastagabb, instabilaabb nyálkahártyát épitatt. Ez, bár inább odősebb korban szokott előfordulni, de létrejöhet meg nem repedt tüsző hormont termelő kiscisztás átalakulása, ássárgatest hormon hánya miatt is. A Duphaston erre a ciklus megfelelő idején szedve jó megoldás, talán nem szedetném fél évig, és az ellenőrző kürett helyett vérbőlvégzett hormontükör vizsgálat is megfelelne. teljesen meg fog gyógyulni; nyugodtan szülhet még. Az alhasi fájdalmasság. ha nincs ultrahang vizsgálattal kisebb cisztája, független a történtektől. A császáros előzmény sem szerepel negatívan benne. A második baba is valószínűleg császárral fog megszületni. Ne csüggedjen.

Kérdés: 2012. december 11., 13:40; Megválaszolva: 2012. december 13., 16:28
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Terhesség vagy hormonális zavar?
Nagy Krisztina vagyok, 23 éves, jelenleg cserediák külföldön, Svédországban. Kiutazásom előtt hagytam abba a fogamzásgátló szedését, tehát...
Teherbeesés!
Tisztelt Doktor Úr! Mekkor esélye van annak, ha a menzesz vége után egy nappal védekezés nélkül együtt vagyunk, hogy teherbeesek? A panaszaim:...
fogamzásgátló
Tisztelt Főorvos Úr/Nő! 3 éve szedtem a fogamzásgátló gyógyszert a 3 év alatt 4 féle gyógyszert és most abbahagytam több mint egy hete és...
Hormonpanel: FSH/LH arány?
Kedves Doktornő / Doktorúr! Babát szeretnénk, ezért elmentem egy kivizsgálásra, hormonpanelre, mely az alábbi eredményt adta: 3-5. ciklusnap...
Nemi szerv