Menstruáció 1 hete késik, a teszt negatív

Üdvözlöm! Párommal lassan 1 éve tervezünk babát, ami eddig nem sikerült. Most azonban 1 hete késik a menstruációm. A teszt negatív lett, de érzem hogy valami nem oké, mert gyakran van hányingerem és valami iszonyú fáradtságtól szenvedek 1 hete lassan. Elmentem ma nőgyógyászhoz, aki azt mondta hogy még nem lehet látni semmit, de nem esélytelen a dolog. A szokásos 6 mm helyett 14 mm most az endometrium vastagsága, valamint fellazult szerkezetű az uterus. Szabad folyadék a kismedencében nincsen, ováriumok eltérés nélkül. Ön szerint mennyi esély van rá, hogy baba van a dologban? Válaszát előre is köszönöm! Evelin

Dr. Törő Bálint válasza terhességi esélyek témában

Kedves Kérdező!

A menstruáció késése, a megváltozott közérzet, a kiszélesedett endometrium mind a terhesség meglétére utal. Természetesen biztos csak az, amikor az ultrahang a méhében kimutatja a petezsákot. A menstruáció már akkor elmarad, amikor a megtermékenyített pete még csak a petevezetőben van. A beágyazódás a méhnyálkahártyába csak a második héten következik be. Sajnos van mikor ez elmard és a megtermékenyített pete a menszesszel kiürül.

Kedves Hölgyem!

Türelem!

Üdvözlettel:

Dr. Törő Bálint

Kérdés: 2012. december 21., 14:39 ;Megválaszolva: 2012. december 23., 13:31
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhességre az esélyem?
Tisztelt Doktor Úr! A havi ciklusom 25 napos, azaz 4 naposak a vérzések s rá 21 napra jön meg újra. November 11-15 között volt vérzésem, 25-én...
Korai terhességi ,alhasi fájdalom
Terhesség előtti sör
Pajzsmirigy betegség
Terhesség előtti alkohol