Petefészek gyulladás, vagy terhesség?

Tisztelt Doktor úr/nő! Múlthéten hétfőn jött meg a menstruációm, vasárnapra elmúlt, de már egész hétvégén éreztem, hogy görcsölök, ami nekem elég szokatlan utolsó napokban. Hétfőn is görcsöltem egész nap, délután meg annyira elviselhetetlenül görcsölt az alhasam, hogy azt hittem belehalok, bal combomra is kiterjedt a fájdalom. Vettem be fájdalomcsillapítót 17: 00-kor és 18: 00-kor kezdtem érezni, hogy már jobb a helyzet, nem görcsöl, de zsibbadt az egész testem. Ezután éreztem bal oldalon a petefészkem környékén enyhe fájdalmat. Elmentem a mosdóba és többször is arra lettem figyelmes, hogy rózsaszínes váladék van a betéten, megijesztett nagyon, de ezt csak a görcsök ideje alatt tapasztaltam. Tegnap már jobb volt, délelőtt semmi bajom nem volt, azt hittem minden rendben, dél körül picit lefeküdtem pihenni, 13: 30-kor arra ébredtem, hogy ismét görcsöl nagyon, de akkor éreztem, hogy konkrétan a baloldali petefészkemről van szó. Azonnal éreztem a bal combomban is a fájdalmat. Vettem be gyógyszert és megint 1 órának el kellett telnie, hogy érezzem a hatást és megint találtam enyhén véres váladékot. Elmentem orvoshoz, aki azt mondta, hogy valószínűleg petefészek gyulladás, de bízik benne, hogy nem vagyok terhes, bár ha az voltam is már nem vagyok. Hirtelen sokkolt a dolog, így, mivel gondolkodni nem tudtam csak arra kérdeztem vissza, hogy lehetnek-e ezek a tünetei. Mondta, hogy ha szedem a gyógyszereket, amit felírt és nem javulok akkor menjek el nőgyógyászhoz. Engem az érdekelne, hogy most melyik a valószínűbb, a gyulladás, vagy a terhesség? Tudom, hogy a menstruáció nem zárja ki a terhességet, de én arra gondolok, hogy ez inkább gyulladás lehet, mert nem nagyon figyeltem oda magamra és leültem hideg székekre, papucs nélkül mászkáltam és esetleg felfázás következtében jelentkezhetett gyulladás, de jobban szeretném kikérni az ön véleményét. Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát.

Dr. Somorjai Attila válasza hasi fájdalom témában

Kedves Kérdező,

Mindenképpen menjen el mielőbb nőgyógyászhoz, mert lehet súlyosabb betegség (akár méhen kívüli terhesség is! ) a háttérben, vagy amire a kolléga gondolhatott: egy spontán lezajlott vetélés is (a terhességek bizonyos százalékában sajnos ez egy természetes folyamat, általában nem szokott komoly problémát okozni) , de egy nőgyógyászati gyulladásra is megfelelő kezelést ő tud javasolni.

Üdvözlettel: Dr. Somorjai Attila

Kérdés: 2013. január 16., 10:14 ;Megválaszolva: 2013. január 18., 06:33
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászati problémák
Tisztelt Doktor Úr! Tavaly májusban szültem császármetszéssel. Január óta nagyon erős a menstruációm, folyamatos hasi fájdalmaim vannak...
abortusz utan
Jónapot! panaszom a következő lenne, aprilis 12.én volt terhesseg megszakításom, verzes szinte masnapra elmult, de mivel fajt a hasam, lazam nem volt...
Erős görcsök
A menstruációm sosem volt a legstabilabb. Kivéve mikor fogamzásgátlót szedtem. De tavaly júniusban volt egy egészségügyi kaparásom, ebből...
Felvagyok fazva
Olyan kerdesre keresek valaszt hogy felvagyok fazva mar egy hete legalabb es kesik a menstruaciom! Nagyon ritkan szokott kesni legutobb 4 honapja mikor...
Nőgyógyászat vagy urológia
Tisztelt Webbeteg! Évek óta vannak hasi és deréktáji/keresztcsont körüli fájdalmaim. állandó puffadás, főleg jobb alhasi, jobb bordaív alatti...