Mit tegyek?

Kedves Doktok Úr/Nő! Egy ideje nőgyógyászati problémával küzdök, és nem tudom, hogy mi lenne a megfelelő kezelés. A párommal 3 éve vagyunk együtt, mással még soha nem voltam. Körülbelül egy hónapja heveny hüvelyi gyulladást kaptam, amitől a vizelésem is igen kellemetlen volt, ráadásul az együttlét a párommal igen fájdalmasnak bizonyult. Elmentem nőgyógyászhoz, aki semmit sem magyarázott el, csak felírt 2 csomag Candibene hüvelykúpot, amit be is szedtem, és elküldte laborba a mintámat. Beszedtem a gyógyszereket, és utána még pluszban eltelt úgy 1 hét, és már jobban voltam, majd még 1 hét után teljesen rendbejöttem. Az elmúlt napokban ismét irritációt kezdtem el érezni a hüvelyemben, elkezdtem keresgélni, hogy mit tehetnék, és elkezdtem a candida diétát, amit őszintén szólva nem tudok megítélni, hogy hasznos-e? Ma elmentem a leleteimért, ami teljesen tiszta, semmilyen fertőzésem nincs. Az orvos csak csodálkozott, nem mondott semmit, ismét elkezdte írni a receptet. Most már nem bírtam nem megkérdezni, hogy akkor doktor úr, maga szerint mi lehet a probléma? Erre csak annyit válaszolt, hogy van egy kis folyadék... Ismét egy gomba/+protozoon elleni hüvelykúp csomagot kaptam (Klion-D 100) . Véleményem szerint ez bárkit bosszanthatna, ha az orvos nem mondja el, hogy mit tudnék tenni, hogy ne kezdődjön el az egész folyamat ismét, és azt se magyarázza el, hogy miért van, de én ráadásul másodéves orvostanhallgató vagyok, így tényleg kíváncsi is lettem volna rá. A kérdésem az lenne, hogy most akkor lehetséges, hogy gombás/protozoon fertőzésem volt/van és beszedjem a gyógyszert, vagy allergiás vagyok esetleg a gumi óvszerre (mert úgy fél éve néha másfajtát is használunk, amit régen nem) , vagy miért lesz irritált a hüvelyem, és hogyan tudnám megelőzni, illetve most segíteni rajta. Nem viszket, csak irritált, egész nap érzem, hogy ott van. Két szóbeli demonstrációm volt az események közelében, így gondolhatnám, hogy a stressz is plusz hatás, de tanácstalan vagyok. Köszönöm előre is

Dr. Herman Tünde válasza hüvely gyulladás témában

Kedves Kérdező!

A hüvely saját flórájának fenntartására kellene törekednie lactobacillusokat tartalmazó hüvelytablettával (pl. Gynoflor) és savas hüvelykúppal (pl. bórsavas hüvelykúp) .

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2012. november 29., 10:22; Megválaszolva: 2012. november 30., 19:15
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Hüvelygyulladás és vérzés
Tisztelt Dr.Úr/Nő! Hüvelgyulladásra hajlamos vagyok, semmi tünetet nem észleltem, de nőgyógyászati Uh során ismét gyulladás volt látható....
Hogyan lehetséges a normál flóra...
Tisztelt Hölgyem/Uram! 14 hete szültem, melyet 5 hetes vérzés követett.Ennek hüvelygyulladás lett a következménye, mely azóta sem javul.Sárgás...
duzzadt hüvelybemenet
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Egy elég kínos porblémával fordulok Önhöz. Nagyjából 2 hete hüvely viszketést, túrós folyást, és égő...
Hüvelygomba menstruáció alatt
Tisztelt Weborvos! Pár napja a családommal elmentünk strandolni ahol elkaptam a hüvelygombát. Amikor hazajöttünk egy két napig semmi tünet nem...
fájdalom a hüvelyben
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy éve vannak fájdalmaim a hüvely alsó részén, csak most tudtam orvoshoz menni. Először Canesten kúpot használtam, utána...