• Hogyan lehetséges a normál flóra helyreállítása szülést követő hüvely gyulladás esetén?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem/Uram! 14 hete szültem, melyet 5 hetes vérzés követett.Ennek hüvelygyulladás lett a következménye, mely azóta sem javul.Sárgás, enyhén szagos, kis mennyiségű folyásom volt, egyéb tünetem nem.Először Laktofil hüvelygélt használtam, ami nagyon csípett, így orvoshoz fordultam, ő állapította meg a hüvelygyulladást.Bórsav-nátrium borát-nystatin-chloramphenicol-Klion kombinált kúpot kaptam.Tenyésztés nem történt.5 db elhasználását követő napon a probléma megszünni látszott, így az orvossal megbeszélteknek megfelelően Vitagin C-t kezdtem el használni, ami ismét csípett, így folytattam a kombinalt kúpos kezelést, viszont az előző 5 alkalommal szemben, a kifolyt kúpmaradvány a teljes hüvelykörnyezetet irriálta, amely másnapra megszünt és a rákövetkező esti kezelésnél már nem tapasztaltam. A további 3 db kúpot gondolom még elhasználni ezt követően pedig Gynophilus hüvelykapszulát és Cikatridina hüvelykúpot használnék.Kérdésem, hogy a normál flóra helyreállítása során ezeket hogyan, mennyi ideig, milyen sorrendben használjam? Esetleg szükségesnek lát egyéb kezelést? Szoptatok, így csak lokális kezelés jöhetett/jöhet szóba.Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvely gyulladás témában

        Kedves Kérdező! Éppen a szoptatást fenntartó hormonállapot szünetelteti a petefészke tüszőhormon termelését, márpedig a hüvelyhám vastagsága, glikogén tartalma és védekező képessége maximuma ettől függ. A glikogénből gyártana tejsavat a tejsavbaktérium. Minden szoptató mama ezért könnyebben fertőződik hüvelyileg. Mindaz, amit eddig tettek, tökéletes, és nincs más tennivaló hosszú távon, mint a legjobban elviselt bármely hüvelyi protexint majd panaszmentes állapotban heti 2-3x használja. Ezekben több tejsav baktérium törzs tanyázik táptalajostól.Együtt nem érdemes kétfélét használni az említettekből, esetleg felváltva, vagy egymás után, de hónapokig.


        Kérdés: 2018. október 09., 21:31; Megválaszolva: 2018. október 12., 13:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: