• Hogyan lehetséges a normál flóra helyreállítása szülést követő hüvely gyulladás esetén?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram!14 hete szültem,melyet 5 hetes vérzés követett.Ennek hüvelygyulladàs lett a következménye,mely azóta sem javul.Sárgás,enyhén szagos,kis mennyiségű folyásom volt,egyéb tünetem nem.Először Laktofil hüvelygélt használtam, ami nagyon csípett,így orvoshoz fordultam,ő állapította meg a hüvelygyulladást.Bórsav-nátrium boràt-nystatin-chloramphenicol-Klion kombinált kúpot kaptam.Tenyèsztés nem történt.5 db elhasználását követő napon a problèma megszünni látszott,így az orvossal megbeszèlteknek megfelelően Vitagin C-t kezdtem el használni,ami ismét csípett,így folytattam a kombinalt kúpos kezelést,viszont az előző 5 alkalommal szemben,a kifolyt kúpmaradvány a teljes hüvelykörnyezetet irriálta,amely másnapra megszünt és a rákövetkező esti kezelésnél már nem tapasztaltam.A további 3 db kúpot gondolom még elhasználni ezt követően pedig Gynophilus hüvelykapszulát és Cikatridina hüvelykúpot használnèk.Kérdésem,hogy a normál flóra helyreállítása során ezeket hogyan,mennyi ideig,milyen sorrendben használjam?Esetleg szükségesnek lát egyéb kezelést?Szoptatok,így csak lokális kezelès jöhetett/jöhet szóba.Vàlaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvely gyulladás témában

        Kedves Kérdező! Éppen a szoptatást fenntartó hormonállapot szünetelteti a petefészke tüszőhormon termelését, márpedig a hüvelyhám vastagsága, glikogén tartalma és védekező képessége maximuma ettől függ. A glikogénből gyártana tejsavat a tejsavbaktérium. Minden szoptató mama ezért könnyebben fertőződik hüvelyileg. Mindaz, amit eddig tettek, tökéletes, és nincs más tennivaló hosszú távon, mint a legjobban elviselt bármely hüvelyi protexint majd panaszmentes állapotban heti 2-3x használja. Ezekben több tejsav baktérium törzs tanyázik táptalajostól.Együtt nem érdemes kétfélét használni az említettekből, esetleg felváltva, vagy egymás után, de hónapokig.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 09., 21:31; Megválaszolva: 2018. október 12., 13:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jónapot doktorúr! Tegnap voltam magánrendelésen egy hüvelyi ultrahangon peteérést nézetni, viszont peteérés nincs ,csak az eggyik petefészkem alatt vagy mellet Van egy kis kör de nagyobb mint amikor peteérés van és benne 1 ér ami pulzál a...
        Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg 11 hetes terhes vagyok. A vérvétel és vizelet eredményemet most kaptam kézhez. Érdeklődnék, hogy aggodalomra adhatnak okot a következő értékek: vizelet ph: 9,0 (6,0-8,0) vizelet fajsúly: 1013...
        Tisztelt Dr. Úr! Egy évvel ezelőtt elvetéltem a 20. héten. Tünet nélkül kinyílt a méhszáj, az okot nem találták meg. Viszont később eszembe jutott, hogy nem sokkal előtte(nem emlékszem, mikor) megemeltem egy nehéz dobozt. Majd gyorsan...
        Tisztelt Doktor Úr! Tegnap lefeküdtem a barátommal, óvszerrel védekeztünk, de kétszer használtuk ugyanazt. (Nem élvezett el egyszer sem, de előváladék lehetett, a második után biztos. Az óvszer nem szakadt el) Január 30.án jött meg a...
        Késik a menzeszem. Átlátszó nyálkám van lehetek terhes vagy ne éljem bele magam? Inzulinrezisztenciám van és pajzsmirigy alulműködésem van de mindenre szedek gyógyszert.. És szeretnénk babát.. Csak azért kérdezem hogy reménykedtek e?
        Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem,hogy február 7.-én volt egy elhúzodó vérzés miat küretem eltelt pár nap de minden reggel erős görcsökkel ébredek a vérzés közepes. A kérdésem hogy ez természetes vagy kialakúlt esetleg szövödmény?...
        Tisztelt Doktor Úr! Mivel babát szeretnénk párommal ezért elvégeztettük a hormonvizsgálatot. A ciklus 5.napján mentem. Az eredményeim a következők lettek: FSH 11,30 mlU/ml LH 11,50 mlU/ml prolaktin 345,7 mlU/ml ösztradiol 37,8...
        Tisztelt doktor úr! Kedden voltam nőgyógyásznál, ahol a vizsgálatot követően arra a megállapításra jutottunk, hogy teljesen egészséges vagyok és nincs semmi gond. Az orvosi ellenőrzést követően a kedvesemmel védekezés nélkül...
        Tisztelt Doktor Ur!! Az lenne a kerdesem hogy mennyire kell az miatt aggodnom ha a menzeszem 3 napja kesik es a terhessegi teszten meg is csak halvanyka a masodik csik? Szeretnenk babat a parommal.utolso menzeszem 1.08-an volt. 3 fajta tesztet csinaltam...
        Tisztelt Doktor Ur! Olyan problemaval fordulok Onhoz hogy altalaban 26 naposak a ciklusaim es most 2 napja kesik a menstruaciom. Parommal szeretnenk babat igy elvegeztem egy tesztet ,10es erzekenysegu. Viszont csak nagyon halvanyan pozitiv. Nem kene...