Indokolt-e améh és petefészkek exstirpatioja?

Feleségemnek térdműtétet megelőzőleg góckutatás alkalmával Myoma corp.Ut.-t állapítottak meg 2011.01.19.-én. (Az uterus fundusának folytatásában kocsányon 47 mm myoma göb) Az uterus 38x45 mm, endometrium 3 mm. Most 2012.10.24.-én a myoma 65x55 mm. Kora folytán a méh és a petefészkek eltávolítását javasolják. Kérdéseim: 1./ Indokolt-e? 2./ Mi várható akkor, ha ez nem történik meg? Tisztelettel várom válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza myoma műtét témában

Kedves Kérdező! Felesége életkora, melyben korábbi myomák vissza szoktak fejlődni és nem találhatók már, felveti a kérdést, biztosan myoma-e a talált képlet. A myoma tüszőhormon igényével menopauza után nem nőhet. Kocsányos képlet, melyebben ez életkorban növekszik, leginkább ciszta. De a növekvő képlet tovább fog növekedni és előbb utóbb panaszokat okozhat. Ezért, ha más ellenjavallat nincs, meg kéne operálni, a látvány és a szövettan utólag tisztázza a képletet, mely ebben a korban rosszindulatú irányú fejjlődést is jelenthet. Ne féljnek a műtéttől, megkönnyebbülést fog jelenteni utólag.

Kérdés: 2012. október 25., 14:26; Megválaszolva: 2012. október 27., 12:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mióma a méhen
T. Szülész-Nőgyógyász Doktor úr! Kérédesem az lenne, hogy mioma mütét mennyi ideig tart hogyan csinálják, mennyire fáj, és a méhemet...
mit tehetek?
Tisztelt Doktor! Nemrégen miómát találtak a méhemben, hamar nőtt ezért az orvosom műtétet javasolt, amibe én bele is egyeztem. Mivel nem...
Fontos megműteni a miómám? ...
Tisztelt Doktor Úr! 1 hete erősen görcsöltem, a kórházban vizsgálatok sora után találtak egy 50mmx36mm-es miómát az uterus hátsó falán. A...
Lelet értékelés