Immunológiai eredmény

Meddőségi kivizsgálás részeként immunológiai vizsgálatom (is) volt.Ennek eredményei részben vannak meg. A citoplazmatikus antigén elleni antitest pozitív lett. Más eltérés egyenlőre nincsen. 3 éve szeretnék a férjemmel babát.Nála van alapvetően a "probléma" kevés és rossz minőségűek a spermiumai. 3 sikertelen inszemináció és 2 sikertelen lombik volt. Ön szerint milyen problémára utalahat ez a fennti eredmény? Összefügg a mi problémánkkal? Lassan szeretnénk belevágni a következő lombikba. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza meddőség témában

Az immunológiai eredetű meddőség gyakorisága nem teljesen megítélhető, annak rejtett fajtái miatt. Gyakran az ismeretlen eredetű meddőség kategóriába kerülnek azon páciensek, akiknek egyébként immun-eredetű fogamzási problémáik vannak.

A reproduktív folyamatok sikertelenségének immunológiai háttere egyelőre csak részleteiben ismert. Az immunológiai eredetű – meddőséget és spontán vetélést okozó – faktorok kiderítése alapos, mélyre ható és hosszan tartó vizsgálódásokat követel.

Annak ellenére, hogy az utóbbi évtizedben intenzív kutatások indultak el a reproduktív immunológia területén, a visszatérő vetélések és sikertelen kezelések negyven százalékában továbbra sem azonosítható a kórok.

Az immunológiai kivizsgáláshoz használt tesztek egy része autoimmun antitestek kimutatására épül. Ilyen antitestek a női szervezetben kimutatható spermiumellenes ellenanyagok (immunfehérjék) , amelyek akadályozzák a spermiumok mozgását és az áthaladásukat a méhnyak nyákon, ezáltal csökkentik a fogamzó képességet. Az ellenanyagok kimutatása azonban önmagában nem zárja ki a spontán megtermékenyülés lehetőségét.

Kérdés: 2012. október 12., 18:52; Megválaszolva: 2012. október 15., 22:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Babavárási nehézségek
meddő vagyok
Mire számítsunk?
Petevezeték elzáródás?
Meddőség kevés progreszteron miatt