Barnázás mensi helyett, meddőség, IR

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kikérni a véleményét: 30 éves kisbabára vágyó asszony vagyok, 13 éves korom óta rendszertelen ciklussal rendelkezem (30-32-57 napos) a BMI-m 34, 5. Lassan 2 éve próbálkozunk babaügyben sikertelenül. Párom eredménye teljesen jó. Eddig eredményeim: 2011.05.25. OGTT 0’: 4, 7 és 120’: 5, 1 mmol/l inzulin 0’: 6, 4 és 120’: 73, 7 mIU/l PRL: 2061 mIU/L 2011.06.20. színes látótér vizsgálat negatív 2011.08.02. PRL: 270 mIU/L 2012.06.07. TSH 2, 98 mIU/L PRL 368 mIU/L Tesztoszteron 1, 97 nmol/L SHBG 29, 1 nmol/L FSH 5, 3 iu/l LH 11, 8 iu/l ösztradiol 268 pmol/L cortisol 330 nmol/L 2012 húsvét előtt 1-2 nappal volt egy nagyon halvány pozitív tesztem, de rá pár napra már újra negatív. 2012-es menzeszem: jan.14. normál lefolyású, rendes vérzéssel; ápr. 30. barnázás, maszatolás 1, 5 hétig; jún.04. barnázás, maszatolás 1, 5 hétig; júl. 07. barnázás, maszatolás 1, 5 hétig. Ilyen maszatolásom még sosem volt. A nőgyógyászom szerint ez nem baj, mert „egy nőnek nem kell mindig véreznie”. Nekem ez nagyon furcsa! Kétségbe vagyok esve. Valószínűleg a gyógyteákkal borítottam fel a mensimet, mert 2012 jan. 14-től 2 hétig ittam málnalevél teát, aztán 2 hétig palástfű teát, mivel nem jött meg, így tovább ittam a palástfüvet egész februárban, majd márciusban nem ittam, de április első két hetében megint ittam a palástfüvet, azóta semmit nem ittam. Most újra el akarom kezdeni a málnalevél teát, hátha meghozza a rendes vérzésem a maszatka helyett. Kaptam Adimetet, ezt június 1-től szedem fokozatosan, már 2x1-et, mert a 3x1-et nem bírom, ősszel lesz laparoszkópiás műtétem. UH-om idén nem volt, nem tudom, hogy vannak-e cisztáim, tavaly nem voltak. Ön mit lát ezekből a tényekből, mit javasol? Miért barnázgatok? Valóban nem baj? Terhestesztek negatívak. Nagyon szeretnék már áldott állapotba kerülni. Nagyon szépen köszönöm a segítségét! Minden jót kívánok Önnek! Egy kétségbeesett nő

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Vereczkey Attila válasza meddőség témában

Kedves Kérdező!

A leírtak alapján inzulinrezisztencia és a PCOS is fennáll Önnél, illetve BMI indexe is jelentős túlsúlyra utal. Nem a palástfű tea okozza a vérzése elmaradását, hanem a PCOS, és biztosra veheti, hogy mko. petefészek tele van apró cisztákkal. Problémája összetett és valós. Mindenképpen meddőségi centrum felkeresését javaslom, lehetőleg olyat, ahol komplex módon megtörténhet a kivizsgálása és elkezdődhet szükséges kezelése. Spontán teherbeesésre – leletei alapján – sajnos minimális az esélye.

Üdvözlettel,

Dr. Vereczkey Attila

Kérdés: 2012. július 19., 12:46; Megválaszolva: 2012. július 27., 14:49
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Babavárási nehézségek
meddő vagyok
Mire számítsunk?
Petevezeték elzáródás?
Meddőség kevés progreszteron miatt