Meddő vagyok hormonproblémáim miatt

Tisztelt Webdoktor! Segítségét szeretném kérni. Csak röviden vázolnám a helyzetemet. Több orvosnál is jártam már életem során, de sajnos a problémámra sehol nem volt végleges megoldás. 1973-as születésű vagyok és még nincsen gyermekem, de már nagyon szeretnék. Ennek oka sajnos hormonális, ez már kiderült. Túl vagyok már egy lombik kezelésen, de sajnos eredménytelenül, bár az eljárás során több gyógyszer (Inj.Cetrotide, Inj. Gonal-F, Inj. Merional, Inj. Pregnyl) együttes alkalmazásával sikerült egy petesejtet nyerni, ami meg is termékenyült és és három nappal később beültetésre került, azonban sajnos nem maradt meg. A leleteim alapján a diagnózis: Sterilitas I. Hypophysis elégtelensége került igazolásra. Kérdésem az lenne, hogy létezik e olyan eljárás, kezelés, gyógyszer, amellyel ezt a problémát orvosolni lehetne? Sajnos az utolsó vizsgálati eredmény alapján a petefészkem szinte alig működik és a hormon szintjeim is nagyon alacsonyak. (Pl: Estradiol: 14, 5, LH: < 0, 1, FSH: 0, 4, Prl: 9, 5, TSH: 3, 09) . Genetikai vizsgálaton is voltam melynek eredménye kromoszóma eltérés nem mutatott ki (kariotípuis: 46, XX) . Ultrahang eredményeim: uterus: 36mmx19mm, endometrium: 2 mm, jobb oldali ov.: 15x10, bal oldali ov.: 10x8 szabályos nagyságú és szerkezetű, eltérés nem ábrázolható. Várom szíves válaszát, segítségét előre is köszönöm,, Tisztelettel: Szilvia

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza meddőség témában

Kedves Szilvia!

Hormoneredményei alapján FSH stimuláció segíthet Önön. Komplex meddőségi centrum felkeresését javaslom.

Üdvözlettel,

Dr. Vereczkey Attila

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. július 16., 13:15; Megválaszolva: 2012. július 27., 14:47
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?