Meddőség

Tisztelt Doktor Úr! Egy bal oldali petefészek ciszta miatt laparoszkópiám volt pár hónapja. Mivel már egy éve nem estem teherbe petevezeték átjárhatósági vizsgálatot is csináltak (chromohydrotubatio) . Sajnos mindkét oldalon lezárt volt a petevezető. Így lombikot javasoltak. Nemrég találtam rá az internetet a NaPro technológiára ahol azt írják, hogy bizonyos esetekben műtéttel megoldható hogy újra átjárható legyen a petevezeték. Tudom, hogy jelenleg Magyarországon egy orvos sem foglalkozik a NaPro technológiával, de esetleg hallott már róla. A kérdésem az lenne, hogy vajon az a műtét ugyanaz amit nekem már csináltak és ami során nem sikerült megszüntetni az elzáródást? Vagy ők tudnak valami új dolgot amit itthon még nem alkalmaznak? Esetleg a NaPro-tól függetlenül külföldön létezik erre műtét ami nálunk még nem? Ezeket a kérdéseket természetesen a saját orvosomnak is fel fogom tenni eddig csak azért nem tettem meg mert ezekre az információkra csak most találtam rá a neten és több orvos véleményére is kíváncsi lennék. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Ramóna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Vereczkey Attila válasza meddőség témában

Kedves Ramóna!

Ha valóban el van záródva mindkét oldali petevezetője, úgy természetes módon nem várható teherbeesés. A tubák ismételt, műtéti megnyitása (rekanalizáció) nem mutat túl jó eredményességet, éppen ezért nagy reményeket nem érdemes táplálni vele kapcsolatban. A leírtak alapján én is a lombik programot javasolom.

Üdvözlettel,

Dr. Vereczkey Attila

Kérdés: 2012. július 05., 13:56; Megválaszolva: 2012. július 23., 09:51
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...