• női hormonok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr/Nő! Hormonvizsgálaton voltam a ciklusom 2. napján, ahol a következő eredmények születtek: TSH: 1, 340 (Határérték: 0, 400-4, 000) FSH: 6, 9 IU/L (H.é.: 2, 8-11, 3) LH: 26, 2 IU/L (H.é.: 1, 1-11, 6) Progesteron: 2, 19 nmol/L (H.é.: 0-3, 6) Oestradiol: 169 pmol/L (H.é.: 0-587) Prolactin: 365 mIU/L (H.é.: 40-530) Testosteron: 0, 75 nmol/L (H.é.: < 2, 77) DHEA-sulfat: 5, 03 umol/L (H.é.: 2, 6-13, 9) A kérdésem az lenne, hogy mit jelentenek az eredmények? Illetve mit mutat a megemelkedett LH-szint? (Csak a follikuláris fázis határértékeit írtam, mivel abban a szakaszban voltam.) Várom mielőbbi válaszát! Köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a nőgyógyászat témában

        Tisztelet Kérdező! Nem derült ki, hogy mely ok késztette hormonvizsgálatra, melyet költségessége miatt nem szoktak indokolatlanul kezdeményezni. Miután az elvi 28 napos ciklus minden napján változnak a fenti értékek, a középidő táján a 12-13. nap körül és a vérzés előtt a 25-26 nap körül érdemes csak a vérvétel. az első a tüsző ovuláció elötti kellő fejlettségét, a második, még fontosabb, a sárgatest kellő jelenlétével a középidőben megtörtént ovulációt, termékenyíthető petesejt létét bizonyitja, mert sárgatest csak a megrepedt tüsző tokjából alakulhat ki hormont termelni. A ciklus második napján semmi értelme nem volt a viszgálatnak, sem a lezajlott, sem az elinduló hormonállapotról nem ad értékelhető információt. Annyi sejthető, hogy lényegi hiba nincs, a magas Lh szint ismétlést érdemel, akkor már az emlitett időpontok valamelyikén, mert valószínüleg labor mérés hiba, jelentősége nincs.


        Kérdés: 2012. március 05., 18:39; Megválaszolva: 2012. március 06., 23:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.