• Méhnyakrák szűrés eredményében mit jelentenek a rövidítések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Méhnyakrák-szűrésem eredménye P2 lett (hozzáteszem, hogy volt már két éve is P2-esem, az utána következő évben, meg már teljesen rendben volt). Az orvos azt mondta, hogy kis gyulladás, kaptam rá Klion hüvelytablettát. (emiatt em kell megismételni a rákszűrést? az orvosom szerint nem.) Az eredményeim között (a P:P2-n kívül) a következő rövidítéseket találtam oszloponként: Cyt TBS The 2GY C2A T2 A kérdésem az lenne, hogy ezek mit jelentenek, illetve a rákszűrésem eredményéből kiderül-e, hogy hordozom-e a hpv vírust. Mert én úgy tudom, hogy ha hordozom, akkor nem érdemes magam beoltatni a méhnyakrák elleni oltással. De gondolom, hogy rendben lehet minden, mert a nőgyógyászom beadta az oltóanyag első részét. Azt mondta nincs akadálya... Igazából egy megerősítést szeretnék, hogy nyugodtan folytathassam a megkezdett oltás-szériát... Köszönettel és tisztelettel: Szné K. Tünde

        Dr. Pétervári László válasza a méhnyakrák szűrés témában

        A P2 cytológiai eredmény az rendben van,jó.Mellette lehet gyulladás amit kezelni szükséges,valószínű ezért kapott gyógyszert. A leírt rövidítéseket ebben a formában nem tudom értelmezni. HPV fertőzést a lelet nem mutat.Ezt külön leszokták írni ,amennyiben annak gyanúja látható. HPV védőoltást érdemes alkalmazni hordozóként is.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 16., 17:44; Megválaszolva: 2011. december 19., 20:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés