• Gyógyítható???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!Férjem 1994 óta kezelt epilepsziás beteg,évente 2-3 Gm zajlik nála.Egy hónapja agylágyulást állapítottak meg nála.Idézem a leletről:Emollitio cerebri jo.frontalis.Kérdésem az lenne,hogy mit is jelent ez pontosan,ill. gyógyítható-e vagy miként akadályozható meg a hirtelen állapotromlás?A kezelőorvosa Aspirin Protectet és Sermiont írt neki de nem említett egyéb kezelést.Mit tegyünk?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a agylágyulás témában

        Kedves Kérdező! A leírás azt jelenti, hogy valamikor az élete során a jobb homloklebenyben történt valamilyen károsodás, ami ha nem hozható össze a közelmúlt egy konkrét eseményével, akkor élete során bármikor előfordulhatott. Hirtelen állapotromlás nem várható, mert ez már egy kialakult állapot. Ha ez agyi keringészavarból származik, mely a férje esetén kis valószínűségű (kora, egyéb hajlamosító betegségek hiánya), akkor az Aspirin egy újabb bekövetkeztének megelőzésében jó. A részeteket beszélje meg a kezelőorvosukkal, aki ismeri a férje korábbi betegségeit is.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 31., 14:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 23:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés