• Koponya CT,rtg,zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ezt az eredményt kaptam. Kell miatta nyugtalankodnom? Frontálisan mindkét oldalon kissé tágabb subarachnoidealis tér.Normál tág kamrarendszer,középvonal nem dislocalt.A jobb occipitalis lebenyben medialisan apró emollitio látható.Centralisan a falx mentén apró meszesedés van,egyéb körülírt eltérés nem igazolódik. Koponya rtg lelet: A sella az átlagosnál kisebb,alakja norm. nyaki rtg: A nyaki gerincen polydiscopathiára,spondylosisra jellemző elváltozások. A legkellemetlenebb érzetem az, hogy a bal fülem és környéke zsibog,mintha le akarna esni.Már több,mint egy hónapja.Nem így ébredek,napközben jön meg,s kitart estig. Pszichés gyógyszereim vannak:, Nantarid és Depakine Chrono. Összefügghetnek?Mit tehetek?

        Dr. Laki András válasza a ct lelet témában

        Kedves Kérdező! A CT leírás szerint a homloklebeny magasságában az agyvíz vastagsága kissé megnőtt, ez a homloklebeny méretének enyhe csökkenésére utal, nem feltétlenül kórjelző eltérés. A jobb oldali halántéklebenyben egy apró régi lágyulást (keringészavar nyomát) írták le. A falx , azaz a kemény agyburoknak a két nagyagy lebenyt elválasztó sövényszerű részével kapcsolatos apró meszesedés teljesen általános, gyakori, nincs jelentősége. A koponya röntgenleletében az átlagosnál kisebb sella (az agyalapi mirigyet tartalmazó "töröknyereg") átlagosnál kisebb méretének sincs következménye, az agyalapi mirigy ettől még normálisan működhet. A nyaki gerincen több csigolyán porckorong lelapulásra utaló eltérések valamint egyéb degeneratív, terheléses mészfelrakódások vannak leírva. A panaszai ezekkel az elváltozásokkal és a szedett gyógyszerekkel valószínűleg nem függnek össze. Felmerülhet magával a füllel kapcsolatos probléma, esetleg a fül keringészavara. Javaslom hogy forduljon fül-orr-gégészhez.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 14., 13:05; Megválaszolva: 2011. július 17., 21:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés