Ez narkolepszia volna?

SZERETNÉM MEGTUDNI GYERMEKEMNEK PONTOSAN MI A BETEGSÉGE.TAVALY NOVEMBERBEN JELENTKEZETT NÁLA AZ ELSŐ ROSSZULLÉT, OLYAN TÜNETEKKEL MINT AZ EPILEPSZIA, ESZMÉLETVESZTÉS, MEREVSÉG, ENYHE RÁNGÁS. MINDEN VIZSGÁLATON (EEG, ALVÁSMEGVONÁSOS EEG, MRI) NEGATÍV EREDMÉNYEK. AZÓTA KÉTSZER VOLT MÉG ROSSZULLÉTE, MINDIG VALAMITŐL VALÓ FÉLELEMKOR AMI KÖVETKEZIK, ÉS AKKOR ÉJSZAKA JÖN A ROSSZULLÉT DE MÁR NEM ROHAM, CSAK ERŐS SZÍVDOBOGÁS, PUPILLA TÁGULÁS, ÉS MINTHA FÁZNA REMEGÉS.EZ MINDEN ESETBEN AZ ELALVÁS UTÁN 10PERCEL TÖRTÉNT.HIRTELEN ÉBRED ÉS SZÓL HOGY VALAMI TÖRTÉNIK VELE, ÉS MÁR JÖN IS A SZÍVDOBOGÁS, REMEGÉS ÉS A NEM LÁTOK FÉLELEM.KÉREM HA TUD SEGÍTSEN.

Dr. Bessenyei Mónika válasza narkolepszia témában

Kedves Kérdező!

Egy biztos, ezek a rosszullétek nem felelnek meg narcolepsianak. Mindenképpen szükséges lenne kardiológiai vizsgálatra, hogy nem e valamilyen szívritmuszavar okozza a panaszokat, amitől megijed. Lehet a rosszullét epilepsziás roham annak ellenére, hogy az EEG nem mutatott erre utaló eltérést, folyamatos EEG vizsgálatra lenne szükség, a rosszullét alatt. Ezeken kívül pszichés oka is lehet, és akkor alvászavarról beszélhetünk. Ezeknek lehetne még utánajárni.

Kérdés: 2011. március 29., 16:45 ;Megválaszolva: 2011. április 04., 21:11
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Oxigénhiány
Ajánlás kérése
MR vizsgálat kiértékelés
Lüktető fejfájás egy pontban?
Látászavar
16 éves korban (1964 körül) "Aurás (scotomás?) migrain, zsibbadással, hányással, elesettséggel. Kórház, neuraszténia dg-sal. Látászavar...