Ez narkolepszia volna?

Szeretném megtudni gyermekemnek pontosan mi a betegsége. Tavaly novemberben jelentkezett nála az első rosszullét, olyan tünetekkel, mint az epilepszia, eszméletvesztés, merevség, enyhe rángás. Minden vizsgálaton (eeg, alvásmegvonásos eeg, mri) negatív eredmények. Azóta kétszer volt még rosszulléte, mindig valamitől való félelemkor, ami következik, és akkor éjszaka jön a rosszullét, de már nem roham, csak erős szívdobogás, pupilla tágulás, és mintha fázna remegés. Ez minden esetben az elalvás után 10percel történt. Hirtelen ébred és szól, hogy valami történik vele, és már jön is a szívdobogás, remegés és a nem látok félelem. Kérem ha tud segítsen.

Dr. Bessenyei Mónika válasza narkolepszia témában

Kedves Kérdező! Egy biztos, ezek a rosszullétek nem felelnek meg narcolepsianak. Mindenképpen szükséges lenne kardiológiai vizsgálatra, hogy nem e valamilyen szívritmuszavar okozza a panaszokat, amitől megijed. Lehet a rosszullét epilepsziás roham annak ellenére, hogy az EEG nem mutatott erre utaló eltérést, folyamatos EEG vizsgálatra lenne szükség, a rosszullét alatt. Ezeken kívül pszichés oka is lehet, és akkor alvászavarról beszélhetünk. Ezeknek lehetne még utánajárni.

Megválaszolva: 2011. április 04.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Védőoltás és TSH!
Kedves Doktornő/Doktorúr! Két kérdésemre szeretnék önöktől választ kapni! Az első, hogy 3 és 6 éves gyerekeimnek 2 hete beadták az influenza elleni...
Éjszakai kézzsibbadás
Pots vagy orthosztatikus hipotenzió
Fejfájás egy hónapja
Vascularis laesiok
Komoly agyrázkódás utáni teendők
Édesapám (68) két hete elájult, elesett, és beütötte a fejét, a CT eredményeit csatoltam. A baleset miatt nem emlékszik pl. a címére, és engem (a lányát)...