• Mr vizsgálat eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Megpróbáltam elküldeni még egyszer az mr vizsgálat eredményét, de nem vagyok benne biztos, hogy sikerült, ezért most leirom. Válaszát előre is köszönöm! A liquorterek megtartottak, a kamrák középállásúak. Mindkét oldalon a subcorticalis fehérállományban frontalisan és parietalisan is több kis jelfokozott góc látható, melynek mérete max. 4-5 mm. Ezen kivül az oldalkamrák mentén finom, keskeny, jelfokozott sáv látható máshon körülirt eltérés nincs. Hátsó scala képletei épek. A IV. kamra középállású. Hypophysis és a crainovertebralis átmenet ép. Angiographiás képeken a bal arteria cerebri anterioron a fölszálló szakasz kp. harmadában egy rövid szűkület és utána egy rövid postenoticus tágulat látható, majd tovább a fölszálló szakasz 3/4-bengracilis keskeny ágként ábrázolódik. A többi ág szabályosan telitődik, szűkület vagy érmalformatio nem látszik.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a koponya MR témában

        Kedves Kérdező! Mindkét nagyagy féltekében néhány kisebb, régi keringészavar nyoma látszik, illetve az, hogy az agykamrák környezetében kisér károsodás következtében kialakult állománykárosodás van, ami magas vérnyomás vagy cukorbetegség talaján alakulhat ki. Emellett az agy elülső területeit ellátó egyik éren szűkületet írtak le. Mivel tüneteit nem írta le, ezért a panaszaival való összefüggést beszélje meg kezelőorvosával.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 13., 18:26; Megválaszolva: 2011. január 18., 20:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés