• MR vizsgálat eredménye - demielinisatios

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!Több éve erős fejfájásaim vannak.Járok neurológiára,volt CT-m,MRI-m,EEG-m,VEP-em.Az MRI-n kívül minden negatív,Ja haematológián is voltam.Tavaly az MR a fehérállományban mutatott két db 3-4 mm-es jelintensiv képletet.Most két napja ezt kaptam kézhez:A cisterna magna az átlagosnál magasabbra terjed.A periventricularis fehérállományban mindkét oldalon több 2-5 mm-es FLAIR szekvenciában jelgazdag góc különül el.Jobb oldalon a mastoidalis sejtrendszerben diszkrét nyálkahártya duzzanat van...Előzményéhez képest a FLAIR szekvenciában jelgazdag gócok száma jelentősen növekedett.Demyelinisatios betegség irányában további vizsgálata szükséges lehet.Csak 1 hét múlva tudok elmenni az orvoshoz,addig pedig jár az agyam,hogy EZ MI??Kérdéseim a következőek:Mi az a demyelinisatios betegség?Mi a cisterna magna?Mit jelent az,hogy jelintenzív képlet vagy góc?A nyálkahártya duzzanat lényeges-e?Szóval érdekel,hogy mindez baj-e,van valami bajom?De külön ezek a kifejezések is érdekelnének!Ha teheti,kérem válaszoljon nekem 1 héten belül,jó?Nagyon köszönöm! Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a koponya MR témában

        Kedves Kérdező! A demielinisatios betegség azt jelenti, hogy az agy fehérállományi részében futó idegrostok burka károsodik. Ennek a károsodásnak többféle oka lehet pl. gyulladás, keringészavar. A sistenra magna a koponyán belüli, agyvízzel teli "üreg", melynek számtalan normális varriánsa van, az amit Önnél leírtak az is egy ilyen fejlődési varriációnak felel meg. A nyálkahártya dúzzanat az orrmelléküregben gyulladásos folymatra utal, fülészti vizsgálat javasolt emiatt. A továbbiakat majd kezelőorvosával beszélje meg.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 23., 23:11; Megválaszolva: 2010. szeptember 25., 09:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés