Koponya MR, szédülés és látászavar miatt

Kedves Doktornő/Doktor úr! Az alábbi leletet kaptam, aminek pár szavas érthető összefoglalásában kérném a segítségét. Tünet: hiretelen szédülés, ideiglenes látászavar bal szemre Vizsgálat: Koponya MR Lelet: Az agyállományban egetlen 1 db 1 mmes FLAIR sequentiában magas jelintenzitású körülírt terület látható, az oldalkamrák első részének magasságában bal oldalt frontálisan hátul subcorticaisan. Másutt az agyállományban kórós jelintenzitású terület, vagy kóros kontraszthalmozás nem látható. A bal oldali sinus sigmoideus és vena jugularis interna alig ábrázolódik igen gracilis, a vér az agyból gyakorlatilag csak a jobb sinussigmoideuson és vena jugularis internán keresztül folyik vissza. Nem ábrázlódik a központi agymagvak területén olyan luxus perfusio, ami thrombosisra utalna. Az arteria carotis interna, cerebri anterior és medina, illetve az arteria vertebralis, basilaris cerebri posterior területén kóros eltérést nem ábrázolódik. Mellékeletek: A jobb sinus maxillaris alsó elülső részében a foggyökerek felett T2-ben magas FLAIR és T1 sequentiában közepes intenzitású 2 cmes képződmény látható, mely radicularis cystanak felel meg elsősorban. Orvosi vélemény: A fejfájás (megjegyzés tőlem: ez nem volt soha a tünetem! ) oka vizsgálat alapján nem volt meghatározható.Variációsan igen nagy fokban gracilis, bal oldali sinus sigmoideus és vena jugularis interna. Nem meghatározható eredetű pici, magas jelintenzitású FLAIR sequentiában bal oldalt frontálisan hátul.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a koponya MR témában

Kedves Kérdező! A gracilisabb agyi vénák nagy valószínűséggel normális fejlődési variációnak felelnek meg, mert egyébként kóros szerkezeti eltérés is megjellene mellettük az agy állományában, de erről a lelet nem tesz említést. A bal agyféltekében, a homloklebenyben elhelyezkedő kis góc, szintén lehet valamilyen korábban lezajlott agyi történésnek a maradványa, mely tünetmentesen zajlott. Ez az eddigi élete során bármikor bekövetkezhetett. A jobb oldali arcüregben leírt cysta ügyében fogorvosávla kellene értekeznie, valószínű, hogy egy ki nem bújt fog maadványa lehet. Összeségében ezeke az elváltozások nem lehetnek felelősek a lezajlott epizódért. Ennek okát tovább kell vizsgálni.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. július 29., 22:21; Megválaszolva: 2010. augusztus 03., 17:13
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
leukoaraiosis.
Lelet értelmezése
Folyamatos Szédülés
ÁLLANDÓ ZSIBBADÁS,IZOM CSONT...
Idegbecsípődès?