• Neurologia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot. Miyasténia betegségem miatt, steroidot szedek.Szeretném megkérdezni hogy az izom fájdalom a medrol gyógyszer mellékhatása-e.Ha igen mivel lehetne csillapítani a fájdalmat?

        Előre is köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a myasthenia gravis témában

        Kedves Kérdező!

        Lehet a Medrol mellékhatása, főleg ha ez egy görcsös fájdalom. A szteroid mellé kaliumot kell szedni, mert az előbbi szedése mellett csökken a szervezet kalium szintje, mely fájdalmas izomgörcsökhöz vezethet. Ha szed mellé, akkor a szintjét kellen a káliumnak ellenőriztetni, mert lehet alacsonyabb ha nem megfelelő adagban szedi.


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-11 21:46:08; Megválaszolva: 2010. március 11., 21:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: