• MG műtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor úr doktor nő. Myastesia gravis betegségem van lehet hogy ne jól írtam. Szóval 1 hete műtöttek kivették a csecsemő mirigyemet. 02.21.-én kell mennem varratszedésre és akkor kapom meg a szövettan eredményét. Szeretnék általános felvilágosítást kérni a következményekről mert az orvosom nem mondott semmit,és kérdezni se tudtam a kórházban töltött idő alatt mert mindig rohant. Mennyi az esélye hogy jó lesz a szövettanom eredménye? Meggyógyulhatok-e valaha? Szedhetek e fogamzásgátlót a jelenlegi gyógyszerem mellett mestinon 3x1? Lehet-e gyerekem? Örökölhetö-e a betegségem? Rosszabbodhat-e az állapotom? Van egy kis gerincferdülésem,de sokszor felébredek hajnalban hogy fáj a hátam. Lehet ennek valami köze a betegségemhez MG? Átsugározhat a hátamba a fájdalom? Remélem tud minden kérdésemre válaszolni. Előre is köszönöm Reni.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a myasthenia gravis témában

        Kedves Kérdező! A csecsemőmirigyben nem szokott rosszindulatú elváltozás lenni MG esetén, nem ezért kell eltávolítani, hanem azért, mert az autoimmun folyamatot erősíti, ami a betegség alapja. Ebből a betegségből meggyógyulni nem lehet, de lehetnek tünetmentes vagy mérséklet tünetekkel járó időszakok és rosszabbodások. Fogamzásgátló tablettát nem szedhet. Ha nincsenek súlyos rosszabbodással járó epizódjai, akkor lehet gyermeke, de a terhesség illetve a szülés utáni időszak okozat rosszabbodást az állapotában. A betegség fennállása esetén 5 %-ban van családi hajlam az öröklődésre. Az állapot rosszabb és jobb időszakokból áll. Rosszabbodások lehetnek, melyek kezelésre javulhatnak. Beszélje ezt meg kezelőorvosával, ő szóban részletesebb választ adhat.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 13., 11:29; Megválaszolva: 2011. február 17., 22:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés