• MR eredmény.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorNő!

        Legyenszives segitsen megérteni, hogy mit jelentenek ezek a szavak.:A bal frontális kamraszarv előtt látszik egy 7mm-es, jelintenziv góc, mely demyelinisatios gócnak megfelel.Viszont a CT-eredményen az olvasható: A bal oldalon a capsula interna hátsó szárában discret hypodensitás észlelhető. Az előzménye mindennek annyi volt, hogy szédűltem, zsibbadt a szám, tudtam mit beszélnek hozzám viszont válaszolni igen nehéz volt, olyan érzés volt minha "uszodába "lettem volna, zugott a fülem, csak nehezen tudtam formálni a szavakat. Akkor a Neurologus Orvos azt mondta lehet, hogy "stroke"-om volt és miután látta az MR eredményt annyitt mondott: "mázlim van hogy hogy az a "pici goc"nem pattant szét! Mert esetleg "agyvérzés is lehetett volna.Erre az Ideggogyász "kedves"DoktorNőm "megnyugt5atott" neaggodjak csak egy muló oxigény hiányos állapot volt fenn/mellékesen:kb két hétig/ mikor felvettek a korházba mert a vérnyomásom akkor már:200/100 volt! Azota szedem a nootropilt, betaloc zoc, Viszont mostanába vissza jöttek a fejfáásaim, szédülésem, kettőslátásom, a vérnyomásommal nincs baj.És feledékenyebb vagyok mint voltam.De már nem merek visszamenni az Orvoshoz mert, ha megint azt kapom"csak beképzelem maganak"Kérem segitsen.Tudom van sok jó Orvos, de én szinte már mindnél voltam itt"kecskeméten.Válaszát előre is köszönöm, éselnézést kérek a hoszura sikerűlt levélért! Tisztelettel egy 38-éves anya!

        WEBBeteg szakértő válasza a koponya MR témában

        Kedves Kérdező!

        Nagy valószínűséggel tényleg keringészavar következtében alakult ki az agy bal féltekéjében egy kis kiterjedésű károsodás. A keringészavar a magas vérnyomás miatt károsodott kiserek rossz vérátaramlása miatt jöhetett létre. Ez az elváltozás nem olyan helyén van az agynak, ami kettőslátást okozna. Ennek lehet szemészeti oka is, ugyanúgy, mint a szédülésnek fülészeti. Keresse fel e két utóbbi szakrendelést, és ha ott nem találnak semmilyen eltérést, akkor forduljon ismét a neurológusához.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-16 19:37:41; Megválaszolva: 2010. február 16., 19:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: