• Fejremegés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        Tavaly szeptemberben enyhén, de elkezdett remegni a fejem, fel le irányuló mozgással. Hogy ezt a tünetet enyhítsem felvettem egy hátrartott fejtartást. Első utam a reumatológushoz vezetett, aki fizioterápiás kezelést írt fel, majd izomlazító injekciókat kaptam, eredménytelenül. A fejremegés és a hátratartott fejtartás továbbra is fennállt. Ezután neurológiai kivizsgálás kezdődött, amelynek során kimondták a Wilson kórt, hogy ez okozza a tünetetimet. Az agyamban fémlerakódásra utaló jeleket mutatott ki az MRI. 3*2 Tiapridalt írtak fel a remegés enyhítésére, de ez nem igazán enyhíti a tüneteket. Ezt a remegést a nyakam bal oldalán egy izom akaratlan összehúzódása okozza. Nem is remegésnek írnám le, hanem görcsös hátrahúzódásnak. A diagnózis felállítása után majdnem fél évvel egy budapesti vizsgálat alkalmával kiderült, hogy mégsem vagyok Wilson kóros. A neurológusom nem tudja, hogy mi lehet a tünetek hátterében. A reumatológus nem talált szervi elváltozást, szerinte berögzült mozgásról van szó, amire nincs gyógyszer. Ha igaz ez a feltevés, hová, kihez fordulhatnék? Mit tegyek? Elmúlhat ez valamikor? Kérem segítsen!

        WEBBeteg szakértő válasza a fejremegés témában

        Kedves Kérdező!
         
        Az akaratlan mozgások lehetnek idegrendszeri és pszichés eredetűek. A koponya MR-en leírt elváltozás arra utalhat, hogy a mozgás szervezésében szerepet játszó basalis ganglionok-ban valamilyen normálistól eltérő szerkezet látható. Véleményem szerint tovább kellene vizsgálni az okát az MR-en látott elváltozásnak, mert többféle betegség is van, amely hasonló MR képpel jár. Ideggyógyásznak kell a többi betegség irányába a vizsgálatokat elvégeztetnie. Sajnos mivel a neurológiai vizsgálatának eredményét nem ismerem, ennél többet, ezek alapján mondani nem tudok.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-09 13:12:43; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: