Fejremegés, izzadás

Kedves Doktor!

Problémám a fejremegéssel és izzadással kapcsolatos.

Normál nyugalmi helyzetben is előfordulnak kisebb nagyobb rángások a fejemmel, izgalmi állapotban pedig apró nagyon gyors remegések keletkeznek. A túlzott izzadás főleg a tenyérre, talpra, fenékalvonalra, hónaljra vonatkozik. Voltam már pszichológusnál, pszichiáternél, kineziológusnál, bőrgyógyásznál. Szorongást diagnosztizáltak. Eddig sajnos kicsit sem nem javult a helyzet. Azonban úgy érzem lehetséges a remegés és izzadás miatt alakult ki a szorongás.  Bár én egyáltalán nem érzem, hogy bármitől is szoronganék. Tudna esetleg segíteni, hogy konkrétan hova, milyen szakemberhez fordulhatnék a problémámmal. Ezek sajnos nagyon sok kellemetlen helyzetbe kerültem már és sok kedvemre való lehetőséget vissza kellett utasítanom. Szeretnék változtatni a meglévő helyzeten, de már nem tudom merre induljak.

Köszönöm a segítségét!

További szép napot!:)

S

 

Dr. Boros Miklós válasza fejremegés témában

Kedves Levélíró!

A remegés és izzadás valóban szorongásos tünet. Szorongásos kórképek oka nem mindig egyértelmű, nem mindig tudja az illető megnevezni. Pánikrohamban is szoktak jelentkezni, persze ehhez még egyéb kritériumoknak is teljesülniük kell. Előfordulhat az is, hogy emiatt a probléma miatt az illető attól fél, hogy ha közösségbe megy, akkor a panaszok miatt megszégyenül, ezesetben szociális fóbiáról beszélünk. Az izzadástól függetlenül (bár ehhez szükséges lenne látni, mit takar pontosan a fejremegés) lehet ún "tic" betegség is. Ez akaratlan izomrángásokat jelent (szemhéj, arcizmok, nyak) , mely stresszhelyzetben, szorongás esetén erősödik. Kezelése pszichiátriai gyógyszerek és bizonyos pszichoterápiás technikák. Léteznek egyéb neurológiai, belgyógyászati és gyógyszermellékhatás okozta izomrángások, izzadás, de gondolom ezeket a már elvégzett vizsgálatok kizárták.

A pszichiáter által diagnosztizált szorongásos kórképnek megfelelő gyógyszeres terápiát kellene elkezdeni és emellett pszichoterápiát indítani.

Kérdés: 2010. március 24., 13:19; Megválaszolva: 2010. március 24., 13:19
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
nyaki disztónia?
T.Doktornő! A fejem remeg kb.3éve, a nyaki izom kemény, semmilyen végtagom nem remeg. A kommunikációban felerősödik, de nyugalmi állapotban is...
Fejremegés
Üdvözlöm! Kérdésem: kb. 3 éve időnként beremeg a fejem. Voltam ideggyógyászati kivizsgáláson, + koponya CT-n. Minden eredményem negatív....
Fejremegés
A férjem 54 éves, az utóbbi hetekben többször észleltem nála vízszintes irányú. alig észrevehető fejremegést, pl. autóvezetés közben vagy...
fejremegés
Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudni, hogy fejremegés mitől lehet? Elmúlhat-e? Az EEG negatív. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:...
Fejremegés
Nekem évek óta van egy kis fejremegésem. Voltam vele neurológusnál kivizsgáltak, semmi komolyat nem láttak, ct-n is voltam. Huma-pronolt írtak fel. De...