mitől lehet a fejremegés?

Tisztelt Doktorúr/nő!

A problémám az érettségi előtt kezdődött (most 20 vagyok) valószínüleg a sok stressz okozta hogy nagyon ritkán fejremegést vettem észre stresszes helyzetben ami rettentően zavaró volt. Ezután el is múlt amint vége lett  az érettséginek viszont most 2 év után megint előjött és többször is észrevettem hogy stresszhelyzetben kontrollálnom kell hogy ne remegjen, de olyan is előfordul hogy nem akkor remeg, hanem amikor kimegy belőlem a feszültség..mit lehet ez ellen tenni? nem lehet hogy valami nagyobb bajom van? gyógytea, pihenés, relaxáció, vitamin? gyógyszert semmiképp nem akarok rá szedni..de nem merek szólni senkinek és orvoshoz sem mentem mert félek hogy mit fog mondani: (: és igazán nem is gátol semmiben és egyáltalán semmilyen más panaszom nincsen csak kellemetlen és aggódom hogy újra és újra elő fog fordulni de már arra is gondoltam hogy azért jelenik meg mert ennyit agyalok rajta...nagyon köszönöm a választ!

egy kétségbeesett lány

Dr. Balogh Andrea válasza fejremegés témában

Kedves Levélíró!

A "remegés" megtekintése nélkül csak valószínűsíteni tudok különböző kórképeket. Lehetséges, hogy a remegés csupán egy érzet, egy furcsa testérzés. Előfordulhat ún "tic" betegség, melyre jellemző, hogy bizonyos izomcsoportok akaratlanul összehúzódnak (szemhéj-pislogás, arcrángás, váll stb.) , ez a jelenség stresszhelyzetben erősödik. Pszichiátriai betegség, melynek kezelése gyógyszeres, illetve bizonyos pszichoterápiás technikák is hasznosak lehetnek. Léteznek bizonyos neurológiai kórképek, belgyógyászati betegségek, laboreltérések, gyógyszer mellékhatások, melyek különböző típusú izomrángáshoz-összehúzódáshoz vezetnek.

Fel kellene keresnie először háziorvosát, majd ha ő a kivizsgálás után szükségesnek látja, tovább irányítja más szakrendelésekre is.

Kérdés: 2010. március 18., 10:30 ;Megválaszolva: 2010. március 18., 10:30
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...
Baba pszichológia
Gyomorbántalmak, szorongás
Testre kiható pszichés panaszok