• Epilepszia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! A vőlegényemnek az általánostól, a megszokottól eltérő arcmozgásai vannak. A jelenség a következő: szemgolyó kört ir le a szemüregben ezzel egyidejűleg az ajkak illetőleg a száj is valamennyire elmozdul melyet "hangos" nyelés követ. Tudatállapota nem módosul, hallja amit mondok és emlékszik rá. Éjszaka aktívan alszik: beszél álmában elég sokat néha izomösszerándulás tapasztalható. Jó alvó, nagyon gyorsan el tud aludni. A kérdésem az: ugye nem epilepszáról van szó? Ugye az arcmozgás lehet szimplán idegei de nem epileptikus rohamra visszavezethető? (Egyszer már mondatam neki, hogy meg kellene vizsgálni, de fölöslegesen nem akarom kitenni tortúrának). Segítő válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a TIC témában

        Kedves Katalin!
         
        Lehet epilepsziás roham megnyílvánulása a szemmozgás "furcsasága", de lehet TIC is. Az, hogy tudata megtartott, az arra utal, hogy inkább TIC állhat a háttérben. Mindenképpen egy kivizsgálás indoklot lenne, hogy Ön is és a párja is megnyugodjon. Epilepszia szakrendelést keressenek fel, ahol a szükséges vizsgálatokat előírhatják (EEG, koponya MR). Mindenképpen érdemes lenne egy-két ilyen epizódot felvenniük VIDEO-ra (telefonra), mert az orvos számára hasznosabb lehet, mint a leírás.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-03 18:08:29; Megválaszolva: 2011. október 05., 09:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés