Folyamatos pánik, zsibbadás, fejfájás, izmok rángása, rossz közérzet

Kedves Doktornő! 22 éves 185 cm 74 kg vagyok. Körülbelül 1, 5 éve kezdődött panaszaim kezdetlegesen csak szemhéj tikkelés formájában ami kicsit zavaró volt számomra, úttana a későbbiekben már az izmaim test szerte is ugrálni kezdtek változóan, társult hozzá fejfájás is ez is változó időközönként és fáradtságérzet is. Jártam neurológusnál ő megvizsgált, ő kezdetben csak vitamint (B komplex illetve d vitamint ajánlott.) ami nem mulasztotta a tüneteket. Későbbiekben egyre többet ugráltak az izmaim és sokat fájt a fejem. Később több vizsgalatot is végeztek rajtam ENG/EMG vizsgálatot, 24 órás vérnyomás mérés, teljes körű vérvétel is volt, kardiológiai vizsgálatokat is EKG, szívultrahang is volt. Kicsit magas a vérnyomásom erre Bisoprolol gyógyszert szedtem. Az elmúlt 2 hónapba pedig már egyre rosszabb elkezdtek zsibbadni a végtagjaim, kezeim és a lábaim, este nagyon rosszul alszom és mindig mikor felkelek teljesen elzsibbadnak a kezeim. 2 Hete pedig már folyamatosan bizseregnek az ujjaim kézfejem, lábam könnyedén elzsibbad, nagyon rosszul alszom, olyan érzés mintha folyamatosan pánikolnék izgulnék, kisebb szédülések is előfordulnak, rossz közérzetem van kedvetlen vagyok, egésznap fáradtnak érzem magam és teljesen tanácstalan vagyok mit tudnék már magamon változtatni vagy kihez fordulni hogy javuljanak a dolgok.

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza tic témában

Kedves Kérdező!

Jó lett volna, ha az EMG/ENG vizsgálat eredményét is megírja. Ennek hiányában azt gondolom, nem mutatott ki semmi érdemlegeset.

A tic hátterében leggyakrabban idegfeszültség áll.Ez lényegében idegrendszeri működészavar, az izom fokozott ingerlékenysége.Ez mutatkozik elmondása szerint a végtag izmokban is.Jó lenne ennek a feszültségnek az okát megkeresni, és enyhíteni, vagy megszüntetni.Ez magyarázhatja a vérnyomás emelkedést is.Lehet, hogy ebben nem a neurológus, hanem pszihológus, és/vagy pszihiáter hathatósabb segítséget tudna adni.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2017. június 13., 14:20; Megválaszolva: 2017. június 13., 17:53
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Izomrángás, izomfájdalom
Tisztelt Doktorúr,Doktornő! A napokban gyakran jelentkezik az orrom és a szemem körül enyhe izomrángás, a bal combomban fájdalmas...
Idegek rángatózása
Üdvözlöm. Két és fél hónapja elkezdett rángatózni a jobb oldalt alul a szemem, ezért elkezdtem szedni magnéziumot. Több mint egy hét után úgy...
Tarkóból induló fej és szem...
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Először is elnézést, hogy összeszedetlen, és hosszú az írásom.A Doktor úr/Doktor nő véleményére lennék...
NF1 és tikkelés?
Tisztelt Hölgyem/Uram! Az alábbiban kérném a segítségüket, tájékoztatásukat. 2, 5 éves kislányom az alábbi tüneteket produkálta az elmúlt...
Szemhéj remegés
Tisztelt Doktornő, több mint 3 hete naponta több alkalommal remeg a jobb szemhéjam, tükörben azt látom, hogy jobbra-balra mozog. Ez a jelenség nem...