• Epilepszia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem Uram!

        Kezdek megijedni mert mostanába sűrübben fordul elő hogy alvás közben felébredek hogy össze rándul a szám és megharapom a saját nyelvem. VAn amikor véresre harapom, de van amikor csak reggel érzem hogy valami lett a nyelvemmel mert fáj! Nagyon ritkán éber állapotban is megtörténik! Ez epilepszia?

        Üdvözlettel: Róna László

        WEBBeteg szakértő válasza a nyelv témában

        Kedves László!

        Önmagában ennyiből nem lehet megmondani, hogy epilepsziáról van-e szó. Elképzelhető, hogy egy rövidebb roham kapcsán történik ez a jelenség, de az is lehetséges, hogy csak erősebben szorítja a száját pl. a rágóizület betegsége pl. gyulladása miatt. Ritka, hogy epilepsziának ez lenne az egyedüli megnyilvánulása, általában egyéb motoros tünetek pl. végtagok megfeszülés, rángatózása is szokott hozzá kapcsolódni. Ha nem egyedül alszik, kérje meg társát, figyelje meg, van-e egyéb jel is ezen kívül.  Ideggyógyászati osztályt, epilepszia szakrendelést, azért érdemes lenne felkeresnie.

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-10 21:31:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés